MAĞUSA LİMANI MODERNLEŞİR!

Maraş’ın açılması önerisine bir destek de GÜÇ-SEN Başkanı Emin’den geldi.

Gazimağusa Limanı’nda en aktif ve örgütlü sendika olma özelliği taşıyan Gümrük Emekçileri Sendikası’nın (GÜÇ-SEN) Başkanı Erol Emin, Maraş’ın açılıp yasal sahiplerine verilmesinin ardından gelecek çözümle Mağusa Limanı’nın da modernleşeceğini söyledi.

Olası bir çözümle veya kapalı Maraş’ın açılmasıyla Mağusa Limanı’nın uluslararası trafiğe açılarak modernleşeceğine dikkat çeken Erol Emin, kenti etkileyen çevre felaketlerinin de son bulacağını belirtti.

Erol Emin, Maraş’ın çok büyük ekonomik değer olduğunu söyledi.

Maraş’ın değerinin çok fazla olmasına rağmen günümüzde “yılan yuvası” olarak tutulduğuna dikkat çeken Emin, bunun da çok büyük bir insanlık ayıbı olduğunu ifade etti.

Maraş’ın açılmasının, yaşanan ekonomik krizde, tüm ada halkına büyük ekonomik katkıda bulunacağını bildiren Emin, 1974 yılı öncesinde Mağusa’da 10 bin yatak kapasitesi olduğunu ancak günümüzde Mağusa’nın yatak kapasitesinin bin 500 civarlarında kaldığını kaydetti.

Barışa büyük katkı sağlar...

Maraş’ın açılmasının iki halkın birbirlerine güven duyması anlamında büyük kazanç olabileceğine dikkat çeken Emin, Maraş’ın açılmasının barışa büyük katkı sağlayacağını dile getirdi.

Kendilerinin Kıbrıs’ta barışı savunan bir sendika olarak Maraş’ın yasal sahiplerine verilip uluslararası hukukun denetimine devredilmesini savunduklarının altını çizen Emin, Maraş’ın açılmasının Mağusa Limanı’nın da trafiği artıracağını söyledi.

Erol Emin, Maraş’ın açılması durumunda alt yapısı hazırlanırken kullanılacak tüm malzemenin Mağusa Limanı’ndan taşınacak olmasının çok büyük bir avantaj olacağını kaydetti.

Liman daha fazla gitmez...

Emin, günümüzde Mağusa Limanı’nın sürdürülecek bir durumu kalmadığını, limanda büyük bir kargaşa olduğunu ve büyük bir çevre felaketi yaşandığına dikkat çekti.

Maraş’ın açılmasıyla veya olası bir çözüm neticesinde Mağusa Limanı’nın uluslararası trafiğe açılacak olması nedeniyle modern limancılığa geçileceğini kaydeden Emin, limanının gelişip modernleşerek olası çevre felaketlerinin yaşanmayacağına inandıklarını bildirdi.

Kendilerinin Maraş’ın açılmasının çözüm yolunda bir katalizör (hızlandırıcı) etki yaratacağına inandıklarını da anlatan Emin, her zaman savundukları hukukun çözüm yoluyla geleceğini kaydetti.

 

Kaynak: Kıbrıs