MAĞUSA’YA YENİ BİR ÖZEL İLKOKUL

İNŞAAT BAŞLADI: Mağusa’nın Tuzla bölgesinde Ada Bilim Eğitim Vakfı’na ait özel ilkokulun inşaatına başlandı. Okulun 2014-15 öğretim yılında eğitime başlaması hedefleniyor. Okul yaklaşık 16 dönümlük bir arazi üzerinde 4 bin 250 m2 büyüklüğünde olacak

MÜTEVELLİ HEYETİNDE TANINMIŞ İŞ ADAMLARI: Ada Bilim Eğitim Vakfı mütevelli heyetinde Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt, Yeni Şafak Pazarlama’nın sahibi Sunalp Türkel, Ermataş Ltd. Direktörü Erol Atakan, Ateş Kuruyemişleri sahibi Adnan Ateş de yer alıyor

Mağusa’nın Tuzla bölgesinde Ada Bilim Eğitim Vakfı’na ait özel ilkokulun inşaatına başlandı. Okulun 2014-15 öğretim yılında eğitime başlaması hedefleniyor. Okul Tuzla’daki Ten Ten Chips Fabrikası’nın hemen yanında yaklaşık 16 dönümlük bir arazi üzerinde 4 bin 250 m2 büyüklüğünde olacak. Okulun açılma çabalarının ise yaklaşık 6 yıllık bir geçmişi var.

Okulu ilk açmayı planlayan ve gerekli girişimleri yapan Yurdum Eğitim Ltd.  başvurularını yapmadan önce okulun arazisini eski Mağusa-Lefkoşa anayoluna bağlayacak yolun yapımı için 2007 yılında dönemin hükümeti tarafından bakanlar kurulu kararı alındı. Yolun yapım ücretinin ise TC Yardım Heyeti tarafından ödenmesi karar verildi.

Lefkoşa, Mağusa, Girne ve Güzelyurt’ta Yurdum Eğitim Ltd.’ye ait birçok öğrenci yurtları olduğu ve görgü tanıklarına göre bu yurtlarda genellikle Türkiye’deki dini çevrelere yakınlığı ile bilinen öğrencilerin kaldığı söyleniyor.
Ancak ilginç bir şekilde Yurdum Eğitim Ltd., 2013 yılının son aylarında okulla ilgili tüm haklarını Ada Bilim Eğitim Vakfı’na devretti. Yurdum Eğitim Ltd.’nin okulun arazisini ve yapımını neden ve hangi koşullarda Ada Bilim Eğitim Vakfı’na devrettiği bilinmiyor.

Yapımı geçtiğimiz ay içinde başlanan okul yolu Uçanok Ltd. tarafından yapılırken, inşaatın yapımını ise Döveç Construction üstlendi. Okulun sahibi konumunda olan Ada Bilim Eğitim Vakfı’nın mütevelli heyetinde ise tanınmış iş adamlarının olması dikkat çekti.

Kıbrıs Türk İş Adamları Konseyi Başkanı İlker Züğürt, Yeni Şafak Pazarlama’nın sahibi ve Kıbrıs Türk İşadamları Konseyi Asbaşkanı Sunalp Türkel, Ermataş Ltd. Direktörü Erol Atakan, Ateş Kuruyemişleri sahibi Adnan Ateş yanında Dr. Mehmet Bayraktar, Mehmet Eren ve Bekir Uyanık da Ada Bilim Eğitim Vakfı mütevelli heyetinde yer alıyor.

Ada Bilim Eğitim Vakfı’na ait bu okul Mağusa’daki ikinci özel okul olacak. Bilindiği gibi iki yıl önce Doğu Akdeniz Üniversitesi’ne ait Doğu Akdeniz Koleji ve Doğu Akdeniz İlkokulu Türkiye’de faaliyet gösteren Doğa Okullar Grubu’na devredilmişti. Günümüzde Doğa İlkokulu ve Doğa Koleji Mağusa’nin ilk özel okulu olma özelliğini taşıyor.

 

Havadis