METEHAN’DA 600 KİLO KAÇAK ET

Metehan’da 600 kilo kaçak et

Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak 600 kilogram et ithal ederken yakalanan Ersan Keleşoğlu ve Cuma Yoran, teminatla serbest bırakıldı.

Emine UYSAL

Metehan Kara Sınır Kapısı'ndan kuzeye kaçak olarak 600 kilogram kırmızı et geçirirken yakalanan Ersan Keleşoğlu ile Cuma Yoran, tutuklanarak mahkemeye çıkarıldı ve ileride yargılanmak üzere teminata bağlanarak serbest bırakıldı.

Gümrüksüz mal tasarrufuyla suçlanan iki zanlı, dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi'nde Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu'nun huzuruna çıkarıldı. KKTC Başsavcılığı adına davayı yürüten Savcı Ayşe Kaymak Şadi, tanık olarak polis memuru Mustafa Parlak'ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Parlak, 12 Ekim'de saat 16.35'te Metehan Kara Sınır Kapısı'ndan MV 670 plakalı araçla KKTC'ye giriş yapan zanlıların aracında yapılan aramada gümrüğe beyan edilmemiş, 600 kilogram kırmızı et bulunarak, emare alındığını belirtti.

Zanlı Cuma Yoran'ın suçunu kabul ettiğini belirten Parlak, zanlının, "Özür diliyorum. Suç olduğunu bilmiyordum" dediğini kaydetti.

Parlak, iki zanlının da KKTC vatandaşı olduğunu belirtip, zanlıların mahkemenin uygun göreceği teminata bağlanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlıların yurtdışına çıkışlarını yasaklayarak, seyahat belgelerini polise teslim etmeleri ve ikişer kefilin 50 bin TL'lik kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması karşılığında serbest bırakılmalarına emir verdi.

600 kilo kaçak et imha edildi

Bu arada Metehan Sınır Kapısı’nda önceki gün el konan 600 kilo kaçak et imha edildi.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Güney Kıbrıs’tan kaçak olarak getirilen ve Ersan Keleşoğlu’nun arabasında el konan etler, belediye ve Veteriner Dairesi’nin işbirliğiyle dün imha edildi.

Kıbrıs