“MİLLETVEKİLLİ MAAŞLARININ KESİLMESİNE İLİŞKİN YASA ÖNERİSİ”

“Meclis Tatilinde Milletvekilli Maaşlarının Kesilmesine İlişkin Yasa Önerisi” 29 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine getirildi.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Girne milletvekili Zeki Çeler tarafından sunulan, “Meclis Tatilinde Milletvekilli Maaşlarının Kesilmesine İlişkin Yasa Önerisi” 29 Mayıs tarihli Resmi Gazete’de yayınlanarak halkın bilgisine getirildi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı, yasa önerisinin Meclis İçtüzüğü gereği, Resmi Gazete’de yayımlayarak halkın bilgisine sunulduğunu, gerçek ve tüzel kişilerin, yasa önerisinin içeriği ile ilgili olmak koşuluyla görüş ve önerilerini, önerinin Resmi Gazete’de yayımlanmasını izleyen 20 gün içinde Meclis Başkanlığı’na yazılı olarak sunabileceklerini duyurdu.

Yasanın gerekçesinde, öğrencilerin burslarının yaz aylarında kesilmek istendiği, yurt dışında okuyan öğrencilerin yaz aylarında da öğrenci olarak yaşamaya devam ettikleri belirtildi.

Gerekçede, “Öte yandan milletvekili maaşları burs ödeneğinden çok daha fazladır. Ve milletvekilleri, içtüzüğe göre tatil olan yaz aylarında meclis çalışmaları olamamasına rağmen maaşlarını almaya devam etmektedir. Devlet bütçesine faysa sağlayacak, bunun yanı sıra toplum vicdanında adaleti sağlayacak olan, öğrenci burslarının dahi kesildiği böyle bir ekonomik sıkıntıdayken, milletvekili maaşlarının da Meclis tatili süresince ödenmemesidir” ifadeleri kullanıldı.

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu, 29 Mayıs Perşembe günü, Çeler’in İdari, Kamu ve Sağlık İşleri Komitesi gündeminde bulunan “Meclis Tatilinde Milletvekili Maaşlarının Kesilmesine İlişkin Yasa Önerisi”nin komitede ivedilikle görüşülmesi tezkeresini ele alarak, ivediliğini oy çokluğuyla reddetmişti.

TAK