MİSAFİR EDİLDİ... ÇARESİZDİM DEDİ...

Ercan Havalimanı'ndan çıkış yapmak üzereyken;

Misafir olarak kaldığı evin sahibi Musa Eren’ in bin TL değerindeki cep telefonunu çalan Hasan Kurt, Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapacağı sırada  polis tarafından tutuklandı. Dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Huzuruna çıkarılan Hasan Kurt söz alarak “Beş parasız ve çaresizdim” Dedi.

Mahkemeye meseleyi aktaran adli şube’ de görevli polis memuru Hasan Karagil, zanlının

12 Mayıs’ta misafir olarak kalmakta olduğu Musa Eren’ in evinden bin TL değerindeki cep telefonunu sirkat ettiğini söyledi. Zanlının aynı gün Ercan Havalimanı’ndan çıkış yapmak üzereyken tespit edilip tutuklandığını aktaran Karagil, verdiği gönüllü ifadesinde zanlının suçunu kabul ettiğini söyledi.

Musa Eren’ in de zanlıdan şikayetçi olmadığını söyleyen Karagil, zanlı hakkındaki soruşturmanın tamamlandığını bildirdi.

Zanlının turist olarak bulunduğunu ve KKTC ile hiçbir bağı olmadığını aktaran Karagil, serbest kalması halinde yasadışı yollardan ülkeyi terk etmesi halinde kaçabileceğini belirterek,3 ayı geçmemek üzere davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesini talep etti.

Savcı Hasan Çaltılı bu süreyi 15 gün ile sınırlandırdı. Yargıç Hasan Dağlı’ nın söz vermesi üzerine söz alan zanlı Hasan Kurt, “çaresizdim, beş parasızdım” diyerek özür diledi. Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Hasan Dağlı, zanlının 10 günü geçmemek şartı ile davaları görüşülünceye kadar hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Diyalog