MÜSTAHDEM SİRKATİNE 3 AY HAPİS!

Teknecik Elektrik Santrali’nde 2011 yılında çalıştıkları sırada içeriden 20 bin TL değerinde akü çalınmasıyla ilgili yargılanan....

Teknecik Elektrik Santrali’nde 2011 yılında çalıştıkları sırada içeriden 20 bin TL değerinde akü çalınmasıyla ilgili yargılanan sanıklar Derman Baynuroğlu ile Hasan İzoğlu hakkındaki karar dün Girne Ağır Ceza Mahkemesi tarafından açıklandı.

Abbas ELMAS

Teknecik Elektrik Santrali’nden 2011 yılında toplam 570 akü çalınmasıyla ilgili sanık olarak yargılanan santralin güvenlik görevlileri Derman Baynuroğlu ile Hasan İzoğlu  hakkında Girne Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüşülen dava karara bağlandı.

Başkan Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Musa Avcıoğlu’ndan oluşan Ağır Ceza Heyeti dün kararını açıkladığı davayla ilgili bulguları Yargıç Musa Avcıoğlu açıkladı.

Kararı okuyan Yargıç Musa Avcıoğlu, Teknecik Elektrik Santrali’nde güvenlik görevlisi olan sanıkların 1000 TL karşılığında kameraları kapatıp, içeri girilmesini sağladıklarını söyledi. Avcıoğlu, sanıkların müstahdem tarafından sirkat suçundan yargılandığını belirterek, bu tür suçların yaygınlaşma eğilimi gösterdiğini ifade etti. Bu suçların işveren ile çalışan arasındaki güveni zedelediğini dile getiren Avcıoğlu, güvenin kötüye kullanıldığına dikkat çekti.

Avcıoğlu, olay tarihi olan 2011 Nisan ve Mayıs aylarında Teknecik Elektrik Santrali’nden 20 bin TL değerinde akü çalındığını, sanıkların görevinin işyerini korumakken, hırsızlık yapılmasına ön ayak olduklarını ifade etti.

Yargıç, sanıkların yaşlarının genç olmasının, daha önce sabıklarının bulunmamasının lehlerine hafifletici nedenler olarak değerlendirildiğini dile getirdi. Avcıoğlu, her iki sanığı haklarında getirilen davalardan 3 ay hapse mahkûm ettiklerini açıkladı.