MÜSTAHDEME 15 AY HAPİS CEZASI!

Çalıştığı taksi durağında taksinin elde ettiği gelirin 9 bin TL’sini sirkat eden Bekir Önen'in cezası belli oldu.

2012 Mayıs ve Temmuz ayları içerisinde çalıştığı taksi durağında TFC 404 plakalı taksinin elde ettiği gelirin 9 bin TL’sini sirkat eden Bekir Önen 15 ay hapse mahkum edildi. 

Abbas ELMAS

Daha öncede ‘bina ama ve sirkat’ suçundan yargılanarak 9 aya mahkum olan sanık Önen, dün davası karara bağlanmak üzere yeniden Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Başkanlığı’nda Bahar Saner, Kıdemli Yargıç Nüvit Gazi ve Yargıç Musa Avcıoğlu’dan oluşan Ağır Ceza Heyeti, huzurundaki davada, İddia Makamı Başsavcılık adına Savcı Aliye Özçınar ve Savunma Avukatı Buğra Mavioğlu hazır bulundu.

Heyet adına kararı okuyan Başkan Bahar Saner, sanığın aleyhine getirilen ‘müstahdem tarafından sirkat’ suçunun 7 yıla kadar hapislik cezası içeren suç türü olduğunu belirtti.

Hırsızlık suçlarının yaygınlaştığını vurgulayan Saner, bu tür suçların toplum üzerinde olumsuz etki yarattığına dikkat çekti.

Sanık Bekir Önen’in suçunu kabul edip, gönüllü ifade vermesin, polise yardımcı olarak adaletin erken tecellisine yardım etmesini lehine sebepler olduğunu belirten Yargıç Bahar Saner, güveni kötüye kullanmasının, suçun işleniş şeklini, çalınan para miktarının ağırlaştırıcı nedenler olduğunu söyledi.

Bahar Saner, oy birliğe sanık Bekir Önen’in 15 ay hapislik cezasına çarptırıldığını açıkladı.