O CİNAYETİ BAKIN KİMLER SAVUNACAK

O CİNAYETİ BAKIN KİMLER SAVUNACAK

Harem Gece Kulübü’nde bir güvenlik görevlisi ile bir konsomatrisi tabancayla öldürmekle suçlanan cinayet zanlısı Kubilay Güler, dün yeniden yargı huzuruna çıkarıldı.

Zanlıyı, emekli yargıç ve emekli savcı savunacak

Harem Gece Kulübü güvenlik görevlisi 34 yaşındaki Hüseyin Demiri ve 26 yaşındaki konsomatris Siham Benchargui’yi başlarına birer kez ateş ederek öldürmekle suçlanan cinayet zanlı Kubilay Güler, dün yargı huzuruna çıkarıldı.
Yargıç Gökan Asafoğulları’nın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı yardımcısı İbrahim Ruso, savunma makamı adına emekli yargıç avukat Çetin Veziroğlu, emekli savcı avukat Cevat Rıza hazır bulundu.
Savcı Yardımcısı İbrahim Ruso, itham ve ön soruşturma (PI) duruşmasına hazır olmadığını belirterek, davanın ertelenmesini talep etti.
Avukatlar Çetin Veziroğlu, Cevat Rıza davanın ertelenmesi talebine itiraz etmedi. Yargıç Gökan Asafoğulları, davayı itham ve PI için 7 Ocak 2015 tarihine erteledi.

Cinayet nasıl olmuştu?
   Alayköy’de faaliyet gösteren Harem Gece Kulübü’ne müşteri olarak giden ve geceyi kulüpte geçiren uzman çavuş Kubilay Güler, 11 Eylül sabahı 08.45’te önce kapı önünde tartıştığı 26 yaşındaki Siham Benchargui isimli konsomatris kadını, sonra da 34 yaşındaki güvenlik görevlisi Hüseyin Demiri’yi, başlarına beylik tabancası ile birer kez ateş ederek öldürmekle suçlanıyor.
Silahlı saldırıya uğrayan Hüseyin Demiri, 112 Acil Servis Ambulansı ile hastaneye kaldırıldıktan kısa bir süre sonra yaşamını yitirmişti.
Kubilay Güler’in müşteri olarak gittiği Harem Gece Kulübü’nde Siham Benchargui ile birlikte olduğu ve sabaha kadar yanında kaldığı saptanmıştı.
   Güler’in, Siham Benchargui’yi devlet hastanesine kontrole gideceği sırada, durdurmaya çalıştığı ve birlikte kaçmayı teklif ettiği de öne sürüldü.
   Siham Benchargui’nin, Güler’in teklifini reddetmesiyle tartışma çıktığı, Güler’in beylik tabancası ile önce kadını sonra da güvenlik görevlisini vurduğu belirtilmişti.
    İki kişiyi öldüren askerin, cinayet silahı ile birlikte yaya olarak kaçtığını öğrenen polis ekipleri, Dağyolu, Göçeri ve Şirinevler civarına akın etmiş, zanlıyı Şirinevler’de tespit edip, yakalamıştı.

Kıbrıs