ÖĞRENCİLER OKULLARINA GİDEMEDİ!

Öğrenciler madur oldu!

Kar- İş’in ülke genelinde yaptığı eylem nedeniyle Gazimağusa’da birçok öğrenci dün evde kaldı

Ahmet İLKTAÇ

Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği’nin (Kar-İş), Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda öğrenci taşımacılığını süresiz durdurma eylemi nedeniyle Gazimağusa’da çok sayıda öğrenci okula gidemedi.

Özellikle de uzak bölgelerde kalan öğrenciler, toplu taşımacılık hizmeti alamamasından dolayı okullarına gidemezken, çok sayıda öğrenci de aileleri tarafından okullarına bırakıldı.

Gazimağusa’da özellikle de Maarif Koleji’nde okuyan çok sayıda öğrenci dün okula gidemedi. Şehir içinde bulunan okullarda ise sıkıntı daha az yaşandı.

Namık Kemal Lisesi Müdürü İlknur Şemi, Kar-İş’in eylemi nedeniyle bir miktar gelmeyen öğrencileri bulunduğunu söyledi. İlknur Şemi, okullarında toplu taşımacılıkla gelen çok fazla öğrenci olmadığını belirtirken, derslerde de herhangi bir aksama olmadığını dile getirdi.

Gazimağusa Türk Maarif Koleji Müdürü Bahadır Volkan ise, okullarında 300’den fazla öğrencinin toplu taşımacılıkla okula gidip geldiğini söyledi.

Bahadır Volkan, 300 öğrencinin çok büyük bir kısmının okula gelemediğini ifade ederek, okula yakın ikamet edenlerin derslere katıldığını söyledi.

Okullarında herhangi bir ders aksaklığı yaşanmadığını ifade eden Volkan, çoğunluklu öğrencilerinin uzakta kalmaları nedeniyle toplu taşımacılık kullandıklarını kaydetti.

Çanakkale Ortaokulu Baş Muavini Süleyman Göçer, Kar-İş’in eyleminden etkilendiklerini kaydetti. Süleyman Göçer, okullarındaki öğrencilerin 3’te 1’nin okula gelemediğini bildirdi. Okullarında derslerin kesintisiz bir şekilde devam ettiğini anlatan Göçer, okula gelemeyen öğrencilerin bu derslerden yararlanamadıklarını belirtti.

Canbulat Özgürlük Ortaokulu Müdürü Gülyüz Debeş, okullarında öğrenim gören 593 öğrenciden, 410’unun dün okula geldiğini söyledi.

Okullarında eğitimin hiç aksamadan devam ettiğini ifade eden Debeş, her sınıfta 3-4 öğrencinin gelmediğini bildirdi.

Alasya İlkokulu Müdürü Kenan Tuncay, okullarında toplu taşımacılıkla okula gelen öğrenci sayısının 136 olduğunu, sadece 23 öğrencinin dün okula gelemediğini kaydetti.

Şehit Hüseyin Akil İlkokulu Müdürü Erdinç Alnar, okullarında toplu taşımacılıkla ulaşımı sağlanan öğrenci sayısının 82 olduğunu, bu yolla okula gelip giden sadece 16 öğrencinin okula gelmediği öğrenildi.

Ulukışla İlkokulu Müdürü Sinem Boklan, okullarında öğrenim gören 18 öğrencinin 15’nin okula geldiğini bildirdi. Sinem Bolkan, okul ve öğrencilerin evlerinin kısa mesafede olduğunu ve öğrencilerin büyük çoğunluğunun yürüyerek ulaşımlarını sağladığını söyledi.

Geçitkale İlkokulu Müdürü Mehmet Gürçimen, Kar- İş’in eyleminin okullarında çok fazla etkili olmadığını söyledi. 130 öğrencisi olan okullarında 12 öğrencinin okula gelmediğini kaydeden Gürçimen, bazı öğrencilerin aileleri tarafından okula getirildiklerini bildirdi.

Karakol İlkokulu Müdürü Mustafa Toto, Kar- İş’in eyleminin okullarına pek fazla yansımadığını belirtti. Okullarında dün sadece 8 öğrencinin okula gelmediğini ifade eden Toto, okullarının yerleşim yerine çok yakın bir mesafede olması nedeniyle ulaşımın sağlandığını açıkladı.

Polatpaşa İlkokulu Müdürü Mehmet Erbil Taşer ise, okullarında toplu taşımacılığı kullanan öğrenci bulunmadığını söyledi. Okullarının şehir içinde olması nedeniyle sıkıntı yaşamadıklarını ifade eden Taşer, okula gelmeyen öğrenci olmadığını sözlerine ekledi.

Kıbrıs