ÖMRÜNDEN ÖMÜR GİDECEK...

Cezası belli oldu;

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Antonis Antoniu isimli Kıbrıslı Rum’un Gazimağusa’da faaliyet gösteren Kıbrıs Continental Bank’taki vadeli mevduat hesaplarından toplam 72 bin TL nakit para sirkat eden Zalihe Albakri’yi yargılayarak, 18 ay ağır hapis cezasına çarptırdı.

Çaldığı paraların bir kısmını ziynet eşyası ve kıyafete harcayan Zalihe Albakri, karar sonrası gözyaşlarını tutamadı.

Başkan Ömer Güran, Kıdemli Yargıç Fügen Ulutekin ve Yargıç Banu Soyer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı Yargıç Banu Soyer açıkladı.

Mahkemede, sanık Zalihe Albakri’yi Avukat İsmet Dağlar temsil etti.

Öncelikle, iddia makamının mahkemeye aktardığı olgulara özetle değinen Yargıç Banu Soyer, sanığın, Kıbrıs Continental Bank’ta banka görevlisi olarak çalıştığı bir sırada, banka müşterisi olan Antonis Antoniu isimli Kıbrıslı Rum’un bir yıllık vadeli mevduat hesabından, izinsiz, toplam 72 bin TL nakit para sirkat ettiğini söyledi.

Konu suçtan yurt dışı yasağı olan sanığın, geçtiğimiz ay güneye kaçmak isterken yakalandığına da vurgu yapan Yargıç Banu Soyer, sanık Zalihe Albakri’nin, konu paraları, müşteki Antonis Antoniu’nun direktifi ile çekilmiş gibi gösterip, veznesine koyduktan sonra tasarrufuna geçirdiğini anlattı.

Müştekinin şikayeti üzerine polisin harekete geçtiğini kaydeden Banu Soyer, konu suçların ciddi ve vahim bir suç olduğuna dikkat çekerek, insanların güven duyarak birikimlerini koyduğu banka gibi bir ortamda bu tür suçların işlenmiş olmasının, bankalara olan güven ve itibarı sarstığını dile getirdi.

Bu suçların, toplumda huzursuzluk yarattığını belirten yargıç, müştekinin tüm zararının giderilmesine karşın, şikayetini geri çekmediğine değinerek bu tür suç işleyenlere ibret verici, işlemeye tevessül edeceklere de caydırıcı ceza verilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Yargıç Banu Soyer, huzurlarındaki meseleyi titizlikle değerlendirdiklerini belirttikten sonra, sanığı aleyhine getirilen davalardan oy birliğiyle suçlu bulup mahkum ettiklerini açıkladı ve sanığı 18 ay hapse mahkum etti.

Kıbrıs