OVALARA DAHA ÇOK AV BIRAKILSIN!

Yönetime çağrı...

Türkmenköylü avcılar, bu yıl ovalarda yeteri kadar av hayvanına rastlamadıklarını söyledi ve yeni göreve gelecek KKTC Avcılık Federasyonu yönetimine çağrı yaptı:

 

Ceren ÖZBİL

Türkmenköylü avcılar, bu yıl ovalardaki av hayvanı sayısının az olmasından şikayet etti. Avcılar, yeni göreve gelecek KKTC Avcılık Federasyonu yönetimine şimdiden çağrı yaparak, ovalara daha çok av hayvanı bırakılması için çalışmasını istedi.

KIBRIS Gazetesi'ne konuşan avcılar, bu yıl ovalara ne kadar av hayvanı bırakıldığını bilmediklerini ancak kendilerinin federasyon tarafından bırakılan av hayvanlarına rastlamadıklarını ifade ederek, "eğer bırakılmışsa da bizim bölgemize bırakılmadı" dedi.

Bu arada KKTC Avcılık Federasyonu'nun Genel Kurulu bugün saat 17.00'de Spor Yazarları Derneği Lokali'nde gerçekleştirilecek.

Avcılar ne dedi?

Ali Bahtıkara:

Bu yıl ovalarda birliğin yetiştirdiği hayvanlara rastlamadık. Bizden her yıl vergi alınmasına rağmen bu yıl bu vergi ile yetiştirilen hayvanları ovalarda görmedik.

Belki belli bölgelere bırakılmıştır ama her bölgeye bırakılması gerekiyor. Federasyonun seçimi var. Umarım yeni kazanacak başkan bu konuda daha duyarlı olur ve sesimizi duyar.

Turgay Cenk:

Bizden her yıl vergi alınmasına rağmen bu yıl federasyonun yetiştirip, ovalara bıraktığı kuşlara rastlamadık.

Bazı arkadaşlar gördüğünü söylüyor. Belki de farklı bölgelere bırakılmıştır. Ancak bence her bölgeye bırakılması gerekir.

Yeni yönetimden talebimiz bu konuda daha hassas davranmasıdır.

Özner Kayra:

Bizden her yıl, kuş yetiştirilip, ovalara bırakılması için vergi alınıyor. Ancak bu yıl doğru düzgün av hayvanına rastlamadık.

Umarım yeni gelecek yönetim bu konuda daha duyarlı davranır ve ovalara hayvan bırakmak için çalışır.

Eğer bu yıl bizim olduğumuz bölgelere bırakılmışsa da bizim avlandığımız bölgeye bırakılmadı. Her bölgeye düzenli olarak bırakılması gerekir.

Kıbrıs Gazetesi