PARAYI KAPTIRANLAR KAN AĞLIYOR!

Kandırıldığını anlayan polise koştu

Kendini İçişleri Müdürü olarak tanıtan Osman Asilkent, vatandaşlık vaadiyle bir kişiden 14 bin 200, diğerinden 18 bin TL almakla suçlanıyor

Çiğdem AYDIN

Ülkede çalışma izni ile bulunan yabancılara vatandaşlık vaadinde bulunarak dolandırıcılık yapan Osman Asilkent yine rahat durmadı. Kendini İçişleri Bakanlığı Müdürü olarak tanıtarak Girne’de üç kişiyi vatandaş yapacağını söyleyen ve onlardan toplamda 14 bin 200 TL para alan zanlı şikâyetler üzerine gözaltına alındı.  Zanlı dün de tutuklama talebi ile Girne’de mahkemeye çıkarıldı.

Duruşmada zanlı hakkındaki iddiaları aktaran polis, zanlının 2017 yılı Haziran-Temmuz ayları içerisinde Girne’de yaşayan A.D., Ö.G. isimli erkek şahıslarla ve A.G. isimli kadını İçişleri Bakanlığı’nda çalıştığını söyleyerek kandırdığını ve bu şahıslardan onları KKTC vatandaşı yapacağını vaat ederek toplamda 14 bin 200 TL para aldığını söyledi. 

Kandırıldığını anlayan polise koştu

Kandırıldığını anlayan şahısların önceki gün polise gelerek şikayetçi olduğunu, zanlının Girne’de tespit edilerek gözaltına alındığını kaydeden polis, alınacak ifadeler olduğunu, zanlı hakkındaki şikayetlerin artabileceğini ve zanlının aldığı paraların kayıp olduğunu belirterek 2 gün tutukluluk talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Kaldığı pansiyonun çalışanını da dolandırdı

Bu arada zanlının Girne’de kaldığı pansiyon otelin çalışanını da dolandırdığı, onu ve ailesini vatandaş yapacağını söyleyerek 18 bin TL aldığı belirtildi. Zanlının tutuklandığını duyan otel çalışanı dün Girne Kaza Mahkemesi’ne geldi. Kandırılan adam, “Benim çalıştığım otelde kalıyordu. Seni, çocuklarını ve eşini vatandaş yapacağım dedi ve benden 18 bin TL para aldı. Dolandırıcı olduğunu bilmiyorduk” dedi. Kandırılan otel çalışanı da mahkemenin ardından polise giderek şikâyetçi oldu.

Diyalog