PASTANEDE SUÇ ÜSTÜ!

3 ayıdır okula gidemedi... Belli bir adresi yok... Parklarda

Gazimağusa’da geçtiğimiz Pazartesi sabahı cürüm işlemek kastı ile suriçi bölgesinde bulunan Petek Pastanesine giren Ukrayna uyruklu Vladyslav Demirkıran isimli zanlı suçüstü yakalandı.

Zanlının KKTC’de öğrenci olarak bulunduğu ancak maddi imkansızlıklar nedeni ile okuluna devam edemediği ve kalacak yeri olmaması nedeni ile geceleri parklarda uyuduğu tespit edildi.

Zanlı en son soymaya çalıştığı Petek Pastanesi karşısındaki parkta kalıyordu. Soruşturması dün tamamlanan Vladyslav Demirkıran 1 ayı geçmemek kaydı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

Benzer suç işleyebilirdi

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli polis memuru Ersoy Saydağ, zanlının 3 Ağustos 2015 tarihinde saat 04.00 raddelerinde Petek Pastanesinin güney kısmında bulunan akordeon kapıyı zorlayarak açtığını ve bir cürüm işlemek kastı ile içeri girdiğini söyledi.

Zanlının suç üstü tespit edilerek tutuklandığını belirten Saydağ, zanlı hakkında yürütülen soruşturmanın tamamlandığını ifade etti.

Zanlının Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti uyruklu olduğunu söyleyen Saydağ, öğrenci olarak KKTC’de bulunan zanlının maddi imkansızlıklar nedeni ile okuluna devam edemediğini, herhangi bir geçim kaynağının ve kalacak bir yerinin olmadığını bu yüzden parklarda kaldığını söyledi. Saydağ, serbest kalması halinde benzer suç işleyeme devam etmesi kuvvet ile ihtimal olan bu zanlının 2 ayı geçmemek kaydı ile davaları görüşülünceye kadar Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti. Savcı Berhat Mavioğlu bu talebi 1 ay ile sınırlandırdı.

Beni ülkeme yollayın

Yargıç Ayşen Toroslu’nun söz vermesi üzerine konuşan zanlı Vladyslav Demirkıran, “Beni ülkeme yollayın” dedi.  Huzurundaki şahadet ve beyanı değerlendiren Yargıç Ayşen Toroslu, zanlının davları görüşülünceye kadar 1 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi.

Diyalog