RANDEVU KRİZİ!

Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde randevu sistemine geçilmesi, bazı vatandaşların hastanede uzun kuyruklar oluşturması ve tedavi alamamaları, rahatsızlığa neden oldu.

Sağlık Bakanlığı’nın 1 Aralık 2013 tarihindeki talimatıyla Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde poliklinik, muayene ve laboratuar tetkik bölümlerinde randevu sistemine geçilmesi, muayene olmaya gelen hastalar arasında karmaşaya neden oldu.

Vatandaşlar, “Sistemin başında 3 görevli personel bulunuyor. Hastalar hastaneye gelmeden önceden telefonla 08:00 ve 15:00 saatleri arasında randevu alabiliyor. Aynı gün içerisinde muayene edilmek artık fazla mümkün değil” diyerek şikâyetlerini dile getirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın 1 Aralık 2013 tarihindeki talimatıyla Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde poliklinik, muayene ve laboratuar tetkik bölümlerinde randevu sistemine geçilmesi bazı vatandaşlar tarafından tepkiye neden oldu. Hastanede çeşitli şikâyetler nedeniyle muayene olmak isteyen birçok vatandaş sıra almak için saatlerce bekliyor. 

Bazı vatandaşlar huzursuz

Konuyla ilgili şikâyetlerini dile getiren vatandaşlar, Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde geçilen randevu sisteminin çözüm olmadığını iddia etti. “Eskisi gibi muayene olamıyoruz, Gerekli ilaçları hastanede bulamıyoruz‘’ diyen vatandaşlar, “Sistemin başında 3 görevli personel bulunuyor. Hastalar hastaneye gelmeden önceden telefonla 08:00 ve 15:00 saatleri arasında randevu alabiliyor. Aynı gün içerisinde muayene edilmek artık fazla mümkün değil” şeklinde konuştu.

Sistemden memnun olanlar da var

Öte yandan Gazimağusa Devlet Hastanesi’ndeki randevu sistemine geçilmesinden memnun olduğunu söyleyen vatandaşlar da var. Konuyla ilgili görüş belirten bazı vatandaşlar, “Sistemin amacı sabahın erken saatlerinde numara almak için kuyruklar oluşturan hastaları bu dertten kurtarmak. Fakat eski sistemle erken kalkarak muayene olabilen hastalar, artık 15 ile 20 gün sonrasına sıra verilerek kontrol ediliyor. Memnunuz” şeklinde konuştu.

“Şikâyet gelmedi, ancak şikâyetleri değerlendiririz”
Hastane Amiri Aykut Üretici, “Bugüne kadar bize herhangi bir şikâyet gelmedi. Eğer vatandaşımızın bir mağduriyeti varsa elimizden geleni yaparız, bize ulaşabilirler”’ dedi. Üretici ilerleyen günlerde belirli noktalara şikâyet kutuları konulacağını ve isimsiz olarak vatandaşın istek ve şikâyetlerini belirtebileceğini söyledi. Şu an için sisteme henüz geçilmediğini ve eski sistemle hastalara yardımcı olmaya çalıştıklarını ifade etti.

Haberal Kıbrıslı