RÜZGARIN HIZI 116 KM’YE ULAŞTI

Rüzgarın hızı 116 km’ye ulaştı

Ülkemiz, geçtiğimiz hafta mevsim normallerinin üzerinde sıcak geçerken, bu hafta soğuk, yağışlı ve fırtınalı bir hava hakim oldu
 
Elmas TOKAY

KKTC dün şiddetli rüzgar ve fırtınanın etkisi altında kaldı. Geçtiğimiz hafta, kış aylarına göre son 35 yılın en sıcak günlerini yaşayan Kıbrıs, pazar günü şiddetli sağanak yağışa, dün ise özellikle doğu bölgesinde şiddeti saate 116 kilometreyi ulaşan fırtınalarla karşılaştı.

Girne Boğazı’nda dün kuzey batıdan esen rüzgarın şiddeti saate 94 kilometreye kadar ulaştı. Özellikle Girne Kordonboyu’nda denizden kıyıya vuran dev dalgalar dikkat çekti.

Buran: Fırtınanın şiddeti azalacak

Meteoroloji Dairesi Müdürü Raif İlker Buran, yaptığı açıklamada, özelikle dün öğle saatlerine kadar ülkenin doğusu başta olmak üzere, ülke genelinde şiddetli rüzgar ve yer yer fırtınanın yaşandığına dikkat çekti.

Serdarlıda, kuzeyden esen rüzgarın etkisinin, saate 116 kilometre hıza ulaştığını kaydeden Buran, dün sabah saatlerinde yapılan ölçümlerde, Kaleburnunda 91, Mehmetçikte 82, Esentepede 64, Vadilide 62, Koruçamda 81, Geçitkalede 70, Yeni Erenköy 67 ve Çayönü’nde ise kuzey batıdan esen rüzgarın saatte 73 kilometre fırtınamsı bir şekilde estiğini söyledi.

Rüzgarın bugün sabah itibariyle kuzey batıdan, kuzey doğuya döneceğini kaydeden Buran, düne göre bugün fırtına olmayacağını doğu kesimlerde sabah saatlerinde sağanak yağış beklendiğini ifade etti. Bugün öğleden itibaren yağışlı havanın ülkeyi terk edeceğini kaydeden Buran, haftanın geriye kalan günleri boyunca yağışlı havanın beklenmediğini, sıcaklığın ise 20-23 derece arasında seyredeceğini belirtti.

Kıbrıs