SABİHA GÖKÇEN’DE PEGASUS KABUSU YAŞANIYOR

Sabiha Gökçen’de Pegasus kabusu yaşanıyor

PC1135 sefer sayılı İstanbul-Paris seferini yapacak olan uçağın yolcuları çileden çıktı. Yolcular itiraz etse bile Pegasus, yolcularının mağduriyetini gidermemekte kararlı.

Pegasus Havayolu şirketi petrol fiyatlarının artması karşısında ticari panik yaşıyor. Yakıt harcamasından tasarruf etmek için de çeşitli metotlar deniyor. Bugün İstanbul- Paris seferini yapacak olan uçağın uçuşunda yaşanan 2,5 saatlik rötarla birlikte, yolcuların Freebird Havayolları’na ait eski model bir uçakla gönderiliyor olması yolcular ile Pegasus yetkilileri arasında gerginlik yaşanmasına sebep oldu.

Aksamaya hava muhalefetini sebep gösteren firma, yolcularını kendi uçağı ile gönderemeyince Airbus A320-200 tipi Freebird Havayolları’na ait eski model bir uçakla gönderiyor.

Yolcular itiraz etse bile şirket, yolcularının mağduriyetini gidermemekte kararlı.

Airbus A320 tipi orta menzilli yolcu uçağı taşıdığı bir ton fazla ağırlık için saatte 64 kilogram ekstra yakıt harcıyor. Uzun menzilli Boeing 777'deyse bu rakam 105 kilograma yükseliyor. Yani tek bir yolcu uçağının bir yıllık fazla taşıdığı yükten dolayı havayoluna maliyeti minimum 500 bin-2 milyon dolar arasında. 100-150 uçaklık bir filoya sahip havayolunda bu fatura bir anda 50-100 milyon dolara kadar yükseliyor. Ve şirket böylesine dev faturalar ödemek istemiyor.

Ayrıca, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pegasus Havayolları’nın yerine kalkacak olan Freebird şirketine ait uçak, geçtiğimiz yıllarda Mustafa Sarıgül’ün ekibini taşırken olumsuz hava şartlarından dolayı 7 dakika içinde 3 defa düşme tehlikesi geçirmesi ile biliniyor.

Sözcü