ŞAFAK NÖBETİ 19 TEMMUZ GECESİ...

Şafak Nöbeti bu yıl da 19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece tutulacak.

ZUHAL OLCAY KONSER VERECEK

Şafak Nöbeti bu yıl da  19 Temmuz’u 20 Temmuz’a bağlayan gece tutulacak. Son 4 yıldır yapılan Şafak Nöbeti’nin bu yılki konuk sanatçısı Zuhal Olcay…

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi’nden yapılan açıklamaya göre, 20 Temmuz Barış Harekâtı’nın 40. yıldönümü olan bu yılki kutlamalar saat 21.00’de başlayacak ve etkinlikte Zuhal Olcay sahne alacak. Olcay'a Burçin Büke piyanosu ve yazar - müzisyen Kürşat Başar saksafonuyla eşlik edecek.

Nöbette, kırk yıl önce Yavuz Çıkarma Plajı'na çıkan 50. Alay tekrar aynı sahile gelecek ve sahilde sancaklarını açarak mücahitlerle buluşacak.

Komite’den yapılan açıklamaya göre İstanbul'dan gelen 110 kişilik kadrosuyla dünyanın en kalabalık Mehteran Bölüğü de Şafak Nöbeti’ne katılacak.

Şafak Nöbeti bu yıl da her yıl olduğu gibi geleneksel meşale yürüyüşüyle devam edip, şafak saatindeki havai fişek gösterisi ve dualar ile sabah ezanının okunması ile sona erecek. Sahur ikramı ise neyzen dinletisi eşliğinde yer alacak.

Şafak Nöbeti Organizasyon Komitesi'nin resmi açıklamasında "Şafak Nöbeti tutmak için hepimizin bir nedeni var!” denilerek, şu ifadelere yer verildi:

“Şafak Nöbeti, bu halkın özgürlük sembolüdür. En karanlık saatten aydınlığa açılan umut dolu bir penceredir. 40 yıl önce en korkulu, en zor, en kaygılı günlerden özgürlük ve barışa kavuşan Kıbrıs Türkü, önündeki zor ama aydınlık günlere de yine aynı birlik ve mücadele ruhuyla, Şafak Nöbeti ruhuyla merhaba diyebilecektir.”

Şafak Nöbeti tutmanın kutsal ve onurlu bir görev olduğu ifade edilen açıklama, “Tüm renklerimiz ve kocaman yüreğimizle, kutsal nöbetimizi, Şafak Nöbeti’ni tutmak için 19 Temmuz Cumartesi günü saat 21.00’de Yavuz Çıkarma Plajı’nda buluşuyoruz” denildi.