SANER: "YOLLARI GELİŞTİRMEYE DEVAM EDECEĞİZ"

TRAFİK KAZALARINI ÖNLEME DERNEĞİ’NDEN BİR HEYET BAKAN SANER’İ ZİYARET ETTİ

Trafik Kazalarını Önleme Derneği’nden bir heyet Trafik Haftası nedeniyle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner’i ziyaret etti.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre ziyarette konuşan Bakan Saner, bakanlık tarafından alınan tedbirler ve inşası tamamlanan yollarla, trafikte yol güvenliğinin arttırılması ve standartların yükseltilmesi yönünde son 3 yıl içerisinde birçok çalışma yapıldığını söyledi.

Saner, yapılan çalışmaların vatandaşlar tarafından da artık fark edilebilir bir noktaya geldiğini belirtti.

Yol standartlarını yükseltmek için çalıştıklarını ve yol güvenliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Saner,  yolları geliştirdiklerini, güvenlik, kalite ve standartlarını artırdıklarını ve buna devam edeceklerini kaydetti.

Saner, yollardaki geliştirme, güvenlik artışı ve ışıklandırma çalışmalarının sürdüğünü de söyledi.

Saner, “Yollarımızın alt yapısı tamamlandığında geriye bir tek vatandaşımızın trafik konusunda bilinçlendirmesi kalıyor.  İşte bu noktada başta Trafik Kazalarını Önleme Derneği gibi sivil toplum örgütlerimize de büyük görevler düşüyor. Daha fazla acı çekmemek için ve yaşanır bir Kuzey Kıbrıs için biz Bakanlık olarak tüm üzerimize düşen görevi yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

AVCI

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Başkanı Mehmet Avcı’da ziyarette yaptığı konuşmada, Saner’e karayollarının genel durumunu ve trafik kazalarının önlenmesi ve altyapıyla ilgili görüş ve düşüncelerini aktarmak istediklerini söyledi.

Özellikle yeni yapılacak yollarla ilgili yol güvenliğinin yüksek standartta olması için umutlu olduklarını ifade eden Avcı, Ulaştırma Bakanlığı’nın mevcut  yollardaki bariyer aydınlatmaları ve sorunlu kavşakların düzeltilmesi yönündeki icraatlarını takip ettiklerini söyledi.

Avcı,  trafik haftası nedeniyle trafiğin durumunu bir kez daha gözden geçirme imkanı bulduklarını ve  Bakanlık bünyesinde yürütülen AB yol güvenliği uyum çalışmalarının sona yaklaşmasından heyecan duyduklarını da dile getirdi.

 

Kaynak: TAK