SATIN ALDIĞI DAİRE BAŞKASINA SATILDI

“Ülkede adalet olduğuna inanmıyorum”

Bir inşaat firmasının Boğazköy sınırları içerisinde Lefkoşa-Girne anayolu kenarında başlattığı konutlardan temelden daire satın alan Mehmet Tuluhan, yaklaşık sekiz yıldır mağduriyet yaşadığını söyledi. Aqua City Kompleksi adıyla yapılan konutlardan 2006 yılında temelden girerek en üst katta bir daire anlaşması yaptığını anlatan Mehmet Tuluhan, dairenin bitip kendisine teslim edilmesini beklerken, aynı dairenin başkasına satıldığını duyunca beyninden vurulmuşa döndüğünü ve o tarihten itibaren hukuk mücadelesi başlattığını anlattı.

Girne Kaza Mahkemesi Mehmet Tuluhan’ın mağdur edildiğine dair kararı onayladı ve ödemiş olduğu paranın kendisine faizi ile birlikte geri verilmesini emretti. Ancak mahkemenin bittiği 2010 tarihinden beri de davalılar bu parayı Mehmet Tuluhan’a bir türlü ödemedi. Haberal Kıbrıslı Gazetesi’ne konuşan Mehmet Tuluhan “Bu ülkede adalet olduğuna inanmıyorum” dedi.


Mahkemeyi kazandık ama
Mehmet Tuluhan başından geçenleri şöyle anlattı:
“Boğazköy’de Aqua City Kompleksi adıyla yapılan konutlara temelden girerek para verdim. Evler bitme aşamasına gelmeye başlayınca benim dairemi bir başkasına sattılar. Ben de elimdeki belgeler ile mahkemeye başvurdum ve kazandım. Mahkeme benim verdiğim paranın faizi ile birlikte geri ödenmesine karar vermesine rağmen tam altı yıldır ne parayı alabildim ne de daireyi. Avukatım bu kez haciz kararı çıkartarak dairenin satılması yoluna gitti, ancak Girne Tapu Dairesi, içinde insan kaldığı için satışı onaylamadı. Dairenin içinde kalan insanın mağduriyetini düşünen Tapu Dairesi, yıllardır bizim yaşadığımız mağduriyeti göz önüne almadı. Ben artık bu ülkede ne adaletin olduğuna, ne de insan hakları olduğuna inanıyorum. Ben sekiz yıldan beri paramla rezil oldum. Paramı verdim ama kandırıldım, hukuka gittik çare olmadı. Peki ne yapalım? Biz adaleti kendimiz mi sağlayalım? Mahkeme mağdur olduğumuzu ve telafi edilmemiz gerektiğine yönelik karar almasına rağmen ne yazık ki adalet sağlanamıyor.”
Haberal Kıbrıslı