SERMAN İLE SAYMAN TUTUKLANDI

Serman ile Sayman tutuklandı

Gazimağusa Polis Müdürlüğüne bağlı Narkotik Şube ekipleri, 27 Mayıs Salı akşamı  aldıkları bir ihbarı değerlendirerek Ediz Zafer Serman isimli şahsın evinde yaptıkları aramada 153 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ele geçirdi. Ediz Zafer Serman, sorugusunda uyuşturucu maddeleri aldığı ismi açıkladı. Narkotik ekipleri Serman’ın ifadesinden yola çıkarak Mehmet Sayman isimli şahsı da kıskıvrak yakaladı. Mehmet Sayman’ın evinde de arama yapan narkotik şube ekipleri evde çeşitli miktarlartda uyuşturucu ve 7.65’lik canlı tabanca mermisi ele geçirdi. Her iki zanlıda dün Gazimağusa Kaza Mahkemesinde Yargıç Hasan Dağlı’ nın huzuruna çıkarıldı.

Zulası bilgisayar masası

Mahkemeye meseleyi aktaran Narkotik Şube’de görevli polis memuru Özgür Biçenleroğlu, aldıkları bir ihbar üzerine zanlı 1 Ediz Zafer Serman’ın ikametgahında 27 Mayıs Salı günü  yaptıkları aramada, yatak odasında bilgisayar masası çekmecesinde 4 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde, konu çekmecenin altındaki boşlukta bulunan siyah poşet içerisinde 145 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde ve zanlı1’in üzerinde 4 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde bulduklarını söyledi. 

Sayman içmiş içmiş çöpe atmış

Zanlı1’den elde edilen soruşturma neticesinde konu uyuşturucu maddeyi zanlı 2 Mehmet Sayman’dan aldığını tespit ettiklerini aktaran Biçenleroğlu, zanlı 2 Mehmet Sayman’ın Yeniboğaziçi’ndeki ikametgahında dün yakalandığını söyledi. Mehmet Sayman’ın ikametgahında yapılan aramalarda mutfakta çöp içerisinde 9 adet içerisinde uyuşturucu kalıntısı bulunan sigara izmariti, bahçe duvarı altında 2 gram “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu madde, ikametgahın karşı tarafında bir taş altına gizlenmiş halde 2 paket uyuşturucu kalıntısı olan paket ve ikametgahın yatak odasında 7.65 çapında tabancaya ait 1 adet canlı mermi bulduklarını söyledi.

İkişer gün içerideler

Zanlı 1’in verdiği gönüllü ifadesinde suçunu kabul ettiğini söyleyen Biçenleroğlu, soruşturma kapsamında aranan bir şahsın daha bulunduğunu söyledi. Tahkikatın yeni başladığına dikkat çeken Biçenleroğlu, soruşturmanın selameti açısından zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarını talep etti. Zanlı avukatlarının da itirazı olmaması üzerine Yargıç Hasan Dağlı zanlıların 2’şer gün süre ile poliste tutuklu kalmalarına izin ve emir verdi.

Diyalog