ŞİDDETLİ PATLAMA!

Çok sayıda yaralı var...

İstanbul Taksim’de doğalgaz nedeniyle meydana geldiği tahmin edilen patlamada çok sayıda kişi yaralandı.

Kazancı Yokuşu civarından saat 16: 15’te büyük bir patlama meydana geldi. Çevredeki binalak kullanılamaz hale geldi, otomobiller ters döndü. Anadolu yakasından bile duyulan, adeta kulakları sağır eden patlama sonrası olay yerine çok sayıda itfaiye, sağlık ve güvenlik ekibi gönderildi.

OTOMOBİLİ YAN ÇEVİRDİ
Patlamanın şiddetiyle sokaktaki bazı binaların camları kırıldı. Sokakta bulunan bir otomobilin de yan döndüğü görüldü.Çevredeki vatandaşlar, alevlere yangın söndürme tüpüyle müdahale etti. Alevler kısa sürede söndürüldü.Öte yandan, bölgeye gelen polis helikopteri, olayı havadan takip etti.

İKİNCİ PATLAMA İHTİMALİ

Yakınlarından haber almak isteyen çok sayıda kişi bölgeye geldi. Ekipler, ikinci patlamaya karşı önlemler aldı.

Basın mensupları ve vatandaşlar emniyet şeridinin dışına alındı.

PATLAMAYI YAŞAYANLAR O ANLARI ANLATTI

Taksim'de meydana gelen patlamayı yaşayan vatandaş, o anları anlattı. Patlama ardından köpeği ile birlikte dışarı çıkan genç, 'Uyuyordum yataktan resmen sıçradım. Dehşet bir şeydi' dedi.

Taksim Kazancı Yokuşu'nda bir sanat galerisinde meydana gelen patlamasının dehşeti, görgü tanıklarının ifadeleri ile ortaya çıktı.

Patlamaya uykuda yakalanan bir vatandaş, köpeğini de yanına alarak dışarı çıktı. Büyük korku yaşayan vatandaş, 'Ben uyuyordum. Odanın arka tarafındaydım. Bir anda bir gümledi yataktan resmen sıçramamla uyanmam bir oldu. Dehşet bir şeydi. Ben giriş kattayım, bir tane pencerem kalmadı, çerçevesi dahi uçtu. Annem ve babam kan revan içinde. Salonda televizyon seyrediyorlardı. Patlama ile suratına sıçramış camlar. Köpeğimi de evden ben çıkardım' dedi.

Öte yandan, oyuncu Köksal Engür'ün de patlama sırasında yakınlarda olduğu ve olay yerine geldiği görüldü.

VALİ MUTLU: "PATLAMA DOĞALGAZ VEYA TÜPGAZDAN KAYNAKLANIYOR"

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldiğini belirterek, "İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" dedi.

Vali Mutlu, Kazancı Yokuşu'nda bir binada meydana gelen patlamaya ilişkin twitter hesabından açıklama yaptı.

Mutlu, twitter mesajında, "Beyoğlu Kazancı Yokuşu'nda bir binanın giriş katında patlama meydana geldi. İlk belirlemeler doğalgaz veya tüpgazdan kaynaklandığı yönünde" ifadesini kullandı.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ALTINOK: "DOĞALGAZ SIKIŞMASINDAN KAYNAKLANAN BİR PATLAMA"

İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, Taksim'deki patlamaya gaz sıkışmasının neden olduğunu belirterek, '4 yaralımız var. Birisinin durumu daha ağır, diğerlerinin hayati tehlikesi yok' dedi.

Emniyet Müdürü Altınok, patlama sonrası Taksim'e gelerek incelemelerde bulundu. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan'dan bilgi alan Altınok, gazetecilere yaptığı açıklamada, 'Allah'a şükrediyoruz can kaybımız yok. Doğalgaz sıkışmasından kaynaklanan bir patlama. 4 yaralımız var. Birisinin durumu daha ağır, diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Maddi hasar biraz fazla gözüküyor ama gaz sıkışmasının çok yoğun olması ve sokağın dar olmasından kaynaklanan bir durum. Yakın bir sürede toparlanır diye düşünüyorum' dedi.

 

OLAYDAN İLK GÖRÜNTÜLER...


BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI DEMİRCAN: "TAKSİM'DEKİ PATLAMADA 4 YARALI VAR"
Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Taksim'deki patlamada 4 yaralının hastaneye kaldırıldığını bildirdi.Olay yerine gelerek basın mensuplarına açıklama yapan Demircan, herkese geçmiş olsun dileklerini iletti.

Demircan, şunları kaydetti: "Bir dükkanda, muhtemelen bir sanat galerisinde doğalgaz sıkışması sonucu ortaya çıkan bir patlama olarak önümüzde duruyor. Herhangi bir terör olayına bağlı patlama değil. Ana binada ve yandaki 6-7 binanın çerçevelerinde hasar var. Şu ana kadar bize gelen bilgilere göre, 4 kişi yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. İnşallah buradan bizi üzecek netice gelmez. Hepimize geçmiş olsun."

İtfaiyenin tahminlerine göre, patlamanın gaz sıkışmasından kaynaklandığını aktaran Demircan, yoldan geçenlerden yaralananların olduğunu söyledi.

Demircan, "Orada bir doğalgazlı soba mı var, ocak mı var? Onu görebiliyor mu itfaiyeciler?" sorusu üzerine, "Hayır, şu anda doğalgaz sıkışması kaynaklı olduğu söyleniyor. Zaten sokakta da gaz kokusu var" dedi.

Yaralıların durumuyla ilgili son bilgilerin gelmediğini ifade eden Demircan, 4 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildiklerini kaydetti.Demircan, şu anda ellerindeki bilginin bu kadar olduğunu, daha sonra ayrıntılı bilgilendirme yapabileceklerini sözlerine ekledi.