SOKAK HAYVANLARININ ÖLDÜRÜLMESİNİ PROTESTO ETTİLER

Sokak hayvanlarının öldürülmesini protesto eden hayvansever örgütler bugün Meclis önünde eylem yaptı.

EYLEMCİLER YETKİLİLERDEN HAYVAN REFAH YASASI’NIN UYGULANMASINI TALEP ETTİ.

Sokak hayvanlarının öldürülmesini protesto eden hayvansever örgütler bugün Meclis önünde eylem yaptı.

Sevimli Dostlar Derneği, Baraka Kültür Merkezi, Altın Patiler ve TC Gençlik Federasyonu Kıbrıs Başkanlığı yetkilileriyle dernek üyesi hayvanseverlerin katıldığı saat 12:00 gerçekleşen eylemde, ellerinde hayvanlara karşı daha duyarlı olunmasını talep eden pankartlar taşıyarak, ayrı ayrı yaptıkları açıklamalarda yetkililerden Hayvan Refah Yasası’nın uygulanmasını talep ettiler.

Yaklaşık 30 kadar hayvanseverin katıldığı eylemde, “Her Canlının Yaşama Hakkı Var, Ellerinden Alınamaz”, “Hayvanlarımızı Sokağa Atmayalım”, “Pet Shoplardan Değil Barınaklardan Hayvan Alalım”, “Sokaktaki Hayvanların Suçlusu İnsanlardır” ve “Hayvanlar Bizim Sevimli Dostlarımız” şeklinde pankartlar taşındı.

OYA DEMİRSÖZ

Sevimli Dostlar Derneği Başkanı Oya Demirsöz yaptığı açıklamada, eylemi toplumu hayvanlara karşı daha duyarlı davranmaya davet  etme amacıyla gerçekleştirdikleri belirterek, son dönemlerde özellikle sokaklarda yaşam mücadelesi veren hayvanlara karşı yapılanların kalpleri sızlattığını kaydetti.

“Bu havyanlar sokaklarda yaşamayı kendileri tercih etmemiş, yine bencil ve düşüncesiz insanlar tarafından sokağa atılmışlardır” diyen Demiröz, kimsenin evine bakamayacağı hayvan almamasını istedi.

Son günlerde bazı üniversite ve yerel yönetimlerde hayvanların zehirli iğnelerle öldürülerek çöplüğe atıldığı iddiasında bulunan Demirsöz, yapılanların insanlık, yüksek öğretim kurumu ve yerel yönetimlere yakışmayan çağdışı vahşet olduğunu vurguladı.

“Sokak hayvanlarının canlarını almaya hakkımız yoktur” diyen Oya Demirsöz, hayvanların katledilmesini Hayvan Refah Yasası’nın yasakladığını kaydetti.

Baraka Kültür Merkezi Aktivisti Hasan Yıkıcı da, eyleme destek verdiklerini belirterek, insanların içine düştüğü boşluk ve en büyük gafletlerden bir tanesinin yeryüzünün sadece insanlara ait olduğu yanılgısı olduğunu söyledi.

“Kamusal ve yeşil alanlar insanlarla birlikte kuş, kedi, köpek vb. sokak hayvanlarının en temel yaşam alanları olmasına rağmen, bu alanları sadece kendimize ait yerler olarak algılıyor ve çoğu zaman bu hayvanların yaşama haklarını ellerinden alıyoruz” diyen Yıkıcı, hiçbir canlının yaşama hakkının elinden alınamayacağını kaydetti.

TC Gençlik Federasyonu Kıbrıs Başkanı Mehmetali Başaslan da,  bahçelere bırakılan zehirli yiyecek ve iğnelerle adeta hayvanların  katledildiğini savunarak, insanların yaşadığı kentler büyüdükçe hayvanların yaşam alanlarının ellerinden alınmakta olduğunu söyledi.

“Bu durumlardan dolayı üzüntü içerindeyiz” diyen Başaslan, bir avuç hayvansever olarak yetersiz durumdaki hayvan barınakları konusunda yetkililerle halktan yardım beklediklerini kaydetti.

TAK