SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Lefkoşa’nın tanınmış zanaatkarından ve çok çalışkan biriydi

Aslen Vadilili olan ve uzun yıllardır Lefkoşa’da yaşayan Surlariçi’nin sevilen zanaatkarı 83 yaşındaki Musa Songur hayatını kaybetti. Surlariçi’ndeki dükkanında yıllarca demircilik yapan ve Lefkoşa’da herkes tarafından sevilen ve sayılan bir kişi olan 1931 doğumlu Musa Songur, dün İsmail Safa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’na defnedildi

Çalışkan ve dürüst birisiydi

Tanıyanların çok çalışkan ve çok dürüst birisiydi dediği Musa Songur, 2 ay öncesine kadar Lefkoşa’daki demirci dükkanını her sabah açar işe koyulurdu. Arkadaşları, Alzehimer hastası olan Musa Songur’un, 83 yaşında olmasına rağmen geçmişte yaşanılanları dün gibi hatırladığını söyleyerek, “ Canlı tarih gibiydi. Her sabah dükkanını açar kahvesini içtikten sonra işine koyulurdu. En büyük arzusu ömrünün son günlerini doğduğu köy olan Vadili’de geöçirmekti. Ama nasip olmadı. Yakalandığı hastalık 2 ay içinde O’nu bizden aldı götürdü” dedi.

Sevenleri son görevini yaptı

Musa Songur’un dün Lefkoşa Mezarlığı’nda gerçekleşen cenaze törenine çok sayıda seveni ve akrabaları katıldı. Cenazeye katılan ve Songur ailesini bu acılı gününde yalnız bırakmayanlar arasında TDP Milletvekili Hüseyin Angolemli de vardı.

Ata Koncay da son yolculuğuna uğurlandı

Öte yandan aslen Tera’lı olan ve 76 yaşında hayata gözlerini yuman Ata Koncay’da sevenlerinin gözyaşları arasında dün İsmail Safa Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Lefkoşa Mezarlığı’nda toprağa verildi. Aslen Tera’lı olan Ata Koncay, Kozanköy’de evlatları ile birlikte yaşıyordu. Eşini 4 yıl önce kaybedince zor zamanlarını bir türlü atlatamayan Ata Tera, hayatının son bir ayında ise gözlerinin görme yetisini kaybetmiş karanlık bir dünyada yaşıyordu.

Diyalog