SORUNLAR VAR ÇÖZECEĞİZ

Milli Eğitim Bakanı Arabacıoğlu, Girne bölgesindeki bazı okulları ziyaret etti

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, eğitimde bazı sorunlar bulunduğunu ancak kendilerinin bunları çözmek için göreve talep olduklarını belirtti.
   Arabacıoğlu, Girne bölgesinde Anafartalar Lisesi, Oğuz Veli Ortaokulu ile Lapta Yavuzlar Lisesi’ni ziyaret ederek sorunlar hakkında bilgi aldı.
   “Bize düşen görev sizlerden gelecek talepler doğrultusunda sorunları yasalar çerçevesinde çözmeye çalışmaktır” diyen Bakan Arabacıoğlu, konulara “her sorun bir çözümün anahtarıdır” sözünden hareketle yaklaştığını ifade etti.
   Ziyaretlerde, Bakan Arabacıoğlu’na okullardaki müdür muavini ve öğretmen eksikliği yanında fazla öğrenci sayısından kaynaklanan alt yapı sorunları aktarıldı.
   Eğitim Bakanlığı’nın eğitimde yeniden bir yapılanmaya gidilmesi için çalışma başlatacağı ve bu kapsamda eğitim camiasından gelecek görüş ve düşüncelere ihtiyaç duyulacağını ifade eden Bakan Arabacıoğlu, “Eğitimde yeni baştan yapılanmayla ilgili bir çalışma olacak ve bu eğitimin içerisinden gelen bilirkişilerin görüşleriyle hazırlanacak. Bu çalışma bittikten sonra ise bunu Eğitim Şurası’nın alacağı kararlar takip edecek” dedi.
   Bakan Mustafa Arabacıoğlu, Milli Eğitim Bakanlığı başkanlığında siyasi parti ile sendika temsilcilerinin yer alacağı bir kurulun; eğitimin sürekliliği veya devlet politikası olabilmesi yönünde çalışma yapacağını kaydetti.
   Bu bağlamda eğitim camiasından gelecek görüş ve düşüncelerin bakanlık için ışık kaynağı olacağını ifade etti.
   Bakan Mustafa Arabacıoğlu konuşmasının sonunda tüm eğitim camiasının Kurban Bayramı’nı da kutladı.