STANDARDI YÜKSELTTİK

Yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi;

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler Merkez Yönetim Kurulu Üyesi ve Yerel Yönetimler Sekreteri Hakan Kuntay, yerel yönetimlerdeki hedeflerinin vizyonu daha da artırmak olduğunu söyledi.

CTP’den yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs TV’de Serhat İncirli’nin programına konuk olan Kuntay, CTP-BG’nin yerel seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

CTP-BG’nin yerel yönetimlerde ilk adımını 1994 yılında bazı kent belediyelerini alarak attığını hatırlatan Kuntay, yerel yönetimlerde ulaşılması gereken hedefin yerinden yönetim olması gerektiğine dikkat çekti.

Ada genelinde bulunan 28 belediye sayısını azaltmak istediklerini dile getiren Kuntay, “Yıldızlı Belediyecilik” kavramının yerel yönetimlerde standartları yükselteceğine inandığını belirtti. CTP-BG yönetiminde olmayan belediyelerin büyük bir çoğunluğunda bataklık yaşandığını anlatan Kuntay, “Ya batak var, ya idari zafiyet var ya da çalışanların hakkını vermemek var. Bu bir kader değil” dedi.

YILDIZLI BELEDİYECİLİK HERKESİN HAKKI

Yerel yönetimlerin sadece çöp toplayan, su veren, kaldırım yapan bir anlayıştan ibaret olmaması gerektiğine vurgu yapan Kuntay, “Belediyede altyapı varsa denk bütçe varsa bu bir yıldızdır. Yıldızlı belediyecilik herkesin hakkıdır” dedi.

Yerel yönetimlerde standardı artırmanın yanı sıra vizyonu da genişletme çabası içerisinde olduklarını kaydeden Kuntay, kadın adaylara da değindi.

CTP-BG’nin yerel seçimlere normalde 3 kadın belediye başkan adayıyla katılmak istediğini ancak yaşanan bir takım problemlerden dolayı bir tek İskele’de Bilen Sayılı Bozkırlı’nın aday olduğunu ifade eden Kuntay, kadın aday sayısının 4 yıl sonra 4-5 civarında olması gerektiğini söyledi.

“GÜNEY LEFKOŞA’DAN DAHA İYİ OLACAK”

CTP-BG’nin, Lefkoşa Türk Belediyesi’ni kazandığı zaman, belediyenin çok berbat bir durumda olduğunu anımsatan Kuntay, bugün, en azından emekleyebilecek duruma gelen bir Lefkoşa yarattıklarını söyledi. Güney Lefkoşa ile Kuzey Lefkoşa arasında büyük farklılıkların olduğunu belirten Kuntay buna rağmen 29 Haziran’da Kadri Fellahoğlu’nun yeniden seçilmesi halinde 2 yıl içerisinde LTB’nin, Güney Lefkoşa’daki belediyeden daha iyi bir konumda olacağını savundu.

Yerel seçimlerde CTP-BG’nin elinde bulundurduğu 9 belediyeyi de koruyacaklarına inanç belirten Kuntay, bunun üzerine de en az 5 belediye ekleyeceklerini ve bu belediyelerin de şu an “batak konumda olan” belediyeler olacağını ifade etti.

MUTLULUK SEVİYESİ YÜKSEK

Yerel yönetimlere yönelik birçok anket yaptıklarını belirten Kuntay, CTP-BG’li belediyelerin sınırları içerisinde yaşayan insanların mutluluk seviyelerinin daha yüksek olduğunun ortaya çıktığını açıkladı.

28 belediye içerisinde CTP-BG’li belediyeler hariç geri kalan belediyelerden büyük bir kısmının batak konumda olmasının tesadüf olamayacağını kaydeden Kuntay, “Halkımızı mağdur eden bu durum yanlış kararların ve ilkesizliğin bir sonucudur. Halkımız CTP'nin belediyeciliğe vizyon kazandırdığını gözlemlemektedir. Bu alanda bize duyulan güven sorumluluğumuzu artırmakta ve daha çok çalışmamız gerektiğinin bilincindeyiz” dedi.

Tak