SURLARİÇİ... BONZAİ... KARAR!

Karar Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde açıklandı;

Lefkoşa Surlar içinde zanlı İsmet Yapıcı’nın evinde yapılan aramada yatak odası içerisinde sentetik canabionit türü uyuşturucu madde bulunması üzerine tutuklanan zanlı aleyhindeki karar dün Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesinde açıklandı.

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Ömer Güran, Yargıç Vedia Barkut ve Rauf Kürşad'ın oy birliği ile almış olduğu kararı Başkan Güran açıkladı. Kararda sanık lehine ve aleyhine olan olguları değerlendirdiklerini belirten Başkan Ömer Güran uyuşturucu suçlarının küçücük ülkemizde ısrarla artmaya devam ettiğini belirtti.

Mahkemelerin gündeminin büyük bir çoğunluğunu uyuşturucu suçlarının meşgul ettiğini belirten Başkan Güran bu tür suçların ancak ağır bir şekilde cezalandırılması ve cezaların başka kişilere ibret verici şekilde olması gerekir. Bu suçlar, toplumun genel sağlığı ve soyun düzgünlüğünü tehdit ettiğini belirten Başkan Ömer Güran tüm bu olgular ışığında sanığa verilmesi gereken en uygun cezanın hapislik cezası olduğunu belirtti.

Tüm bu olgular ışığında sanığa işlemiş olduğu uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçundan 2 ay hapis cezası vermeyi uygun bulduklarını açıkladı.