SÜRÜCÜLER KABUS YAŞIYOR

Girne-Değirmenlik güzergahındaki yolun bozulan asfaltı, olası trafik kazalarına davetiye çıkarıyor

Girne-Değirmenlik ana yolunun bozuk zemini sürücüleri korkutmaya devam ediyor. Yıllardır yol üzerinde herhangi bir onarıma gidilmemesi sürücülerin tepkisini çekiyor. Yol üzerinde meydana gelen asfalt bozuklukları ve kıvrımların kesici makine ile düzeltilmesinden sonra asfaltlama yapılmaması sürücülerde soru işareti yarattı. Sürekli kazaların meydana geldiği ve kamyon trafiğinin oldukça yoğun olduğu bu yola devletin gereken önemi göstermediğini söyleyen vatandaşlar, “Bu yol ne zaman güvenli hale gelecek” dediler. Star Kıbrıs’a konuşan sürücüler yetkilileri göreve çağırdı.

Şoförler ne dedi... Şoförler ne dedi...
Ahmet ÖZ: Büyük araçların yolu hoyratça kullanması ve aşırı yük atmaları sonucu yol yol olmaktan çıktı ne yazık ki. Geçen yıl bir ara yolu tırpanlayarak düzelttiler ama yeterli olmadı sıcakların artmasıyla yolda ezilmeler başladı yine. Biz devamlı gittiğimiz için yolu ezberledik adeta ama yolu bilmeyen için çok tehlikeli.

Vasfi ÖLMEZ: Dağ yolundaki çökmeler küçük büyük fark etmez tüm araçları olumsuz etkiliyor. Biz profesyonel olarak yolcu taşıdığımızdan bazen yolcular bize neden sarhoş gibi sürdüğümüzü soruyor, bilmiyor ki yolun bozukluğundan araçlar zigzag çiziyor. Tek şerit olduğu için karşıdan gelen araç için tehlikeli oluyor. Yurt dışından gelip te bu dağ yolunda araç süren yabancılar için bu yol tam anlamıyla bir tuzak.

CengizÖNDAĞ: Ben bir turizm şoförü olarak o dağ yolunu devamlı kullanıyordum ama artık mümkün olduğunca kullanmamaya özen gösteriyorum. Bu yolların kaldırabileceği yük bellidir fakat bizim ülkemizde doğru dürüst tonaj kontrolü olmadığı için kamyon ve uzun araçlara yüklenen aşırı yük yolları bozuyor. Aracın ağırlığı zaten 20 ton bir 45 ton da yük atıyor, bu yol bu yüzden bozuluyor.

Ahmet BİLGE: Ben bu yolu hemen hemen her gün kullanıyorum. Büyük araçların bozduğu yol küçük araçların korkulu rüyası haline geldi. Özellikle yağmurlu havalar aracın sağa sola kaymasını kolaylaştırıyor. Benim bildiğim yıllardır bu yol aynı ölümcül kazalar olmasına rağmen kimse bu yolun düzeltilmesi için gerekeni yapmıyor.

Kaynak:Star Kıbrıs