“TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME” SUÇUYLA YARGILANACAK

“Taammüden adam öldürme” suçuyla yargılanacak

Eşinin boğazını sıkarak öldürmekle suçlanan Saim Hannas ile ilgili tahkikat tamamlandı. Hannas dün mahkemeye tutukluluk süresinin dolmasından bir gün önce çıkarıldı ve üç ayı geçmemek şartıyla cezaevine gönderildi
 
Güren TİLKİ

Güzelyurt’ta 59 yaşındaki Nejla Mağracı’yı (Hannas) öldürmekle suçlanan eşi 69 yaşındaki Saim Hannas, tutukluluk süresi dolmadan tahkikatın tamamlanması nedeniyle mahkemeye bir gün erken çıkarıldı.

Güzelyurt Kaza Mahkemesi Yargıcı Meltem Dündar huzuruna çıkarılan zanlı hakkında 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesi emri verildi. Zanlı Hannas, “taammüden adam öldürme” suçuyla yargılanacağı mahkeme gününü cezaevinde bekleyecek.

Mahkemede yeminli şahadet veren Polis Müfettiş Muavini Andım Baytunç, olay gününü ve bulguları mahkemeye yeniden aktardı.

Baytunç, zanlının cinayeti eşinin kendisiyle yaşamayı reddetmesi nedeniyle işlediğini belirtti.

Hannas’ın eşini ağzını ve burnunu kapatıp, boğazını sıkarak öldürdüğünü ifade eden Baytunç, tahkikatı tamamladıklarından zanlının poliste tutuklu kalmasına gerek kalmadığını ve tutukluluk süresinin dolmasından bir gün önceye mahkemeye çıkardıklarını belirtti.

Baytunç, mahkemeden zanlının 3 ayı geçmemek şartıyla hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Yargıç Meltem Dündar da talebi yerinde bularak onadı.

Kıbrıs