TDP İLE BKP, TAŞERONLAR BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), sendika ve sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde Taşeronlar Birliği’ni ziyaret etti.

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) ile Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), sendika ve sivil toplum örgütlerine başlattığı ziyaretler çerçevesinde Taşeronlar Birliği’ni ziyaret etti.

TDP Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, ziyaret, Kıbrıs sorununun çözümü ile birlikte Birleşik bir Kıbrıs’a ulaşılması, sivil-demokratik bir düzen kurulması, Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması ve kendi ayakları üzerinde durabilen ekonomik bir yapı oluşturulması adına, işbirliği ve güç birliğini genişletmek amacıyla gerçekleştirildi.
 
ÖZYİĞİT

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, TDP, BKP ve bazı sivil toplum örgütlerinin, başta yerel seçimler olmak üzere, çözüm ve demokrasi konusunda işbirliği yapma zemini yakaladıklarını belirterek, “sivil toplum örgütlerine destek verin çağrısı değil, gelin katılın bu yolu birlikte yürüyelim” çağrısında bulunduklarını söyledi.
 
Ülkenin zor ve çetin bir süreçten geçtiğini, Kıbrıs sorunundaki çözümsüzlüğün yanı sıra, sivil-demokratik bir düzen ile kendi ayakları üzerinde durabilen bir yapı yaratılamadığını savunan Özyiğit, bunların yanı sıra Hükümetin de karar ve uygulamaları ile halka hayatı dar ettiğini ileri sürdü.

29 Haziran yerel yönetim seçimlerinin, yerinden yönetim ilkesini hayata geçirmek için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken Özyiğit, “Yerel yönetimler, halkın yaşamını kolaylaştırmak, halkın sağlıklı ve temiz bir çevrede yaşamasını sağlamak adına çok önemlidir. Bu doğrultuda, BKP ve bazı sivil toplum örgütleri ile işbirliği zemini yakalamış durumdayız ve bu yolda bizimle birlikte yürümek isteyen herkese kapımızın açık olduğunu belirtmek istiyoruz” dedi.

Yerel yönetimlere yeni bir ivme kazandırmak ve çağdaş belediyeciliğin yeniden yaşam bulmasını sağlamak adına yola çıktıklarını ifade eden Özyiğit, bu şekilde başlayan işbirliği sürecinin, ülkede demokratik bir düzen ve barışın mihenk taşı olacağı bir ülke yaratmak adına da süreceğini kaydetti.

Özyiğit, bu düşüncelerle Kıbrıs Türk Taşeronlar Birliği’ne de “Gelin bize katılın, bu yolu birlikte yürüyelim” çağrısında bulundu.

TAK