TKP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit,

ÖZYİĞİT: “TKP’NİN SAVUNDUĞU İLKE VE DEĞERLERİ YAŞATMA SORUMLULUĞUMUZ VAR”

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, bugünün, Toplumcu Kurtuluş Partisi’nin (TKP) kuruluşunun 38’inci yıldönümü olduğunu belirterek, partisinin, TKP’nin savunduğu ilke ve değerleri yaşatma görev ve sorumluluğu bulunduğunu söyledi.

Özyiğit, yaptığı açıklamada, “TKP ile BDH, sivil-demokratik düzeni savunan, dayatmaya karşı dik duran, Kıbrıs Türk halkının kendi evinin efendisi olması ve toplum çıkarı için mücadele eden sosyal demokrat yapının öncü siyasi yapıları. Bu iki partinin birleşmesiyle oluşan TDP’nin misyonu bu görüşleri ileri taşımak” dedi. Özyiğit, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“1981 seçimlerine damgasını vurarak büyük bir başarı elde eden TKP’nin, o dönemde hükümete gelmesinin egemen güçler tarafından engellendi. Kıbrıs Türk halkının desteğiyle göreve geldiği 1985 yılında ise ‘Özal Paketi’ diye bilinen dayatma pakete Kıbrıs Türk halkı adına karşı durdu, 2001 yılında da yine hükümet ortağı iken, Sn. Mustafa Akıncı’nın ‘General Çizmeyi aştı’ tepkisini ortaya koydu.”

Özyiğit, gerektiğinde hükümetten ayrılmayı göz alan TKP’nin,  nereden gelirse gelsin, her türlü dayatmaya karşı çıkmaktan ve dik durmaktan çekinmediğini kaydetti.

Özyiğit, 18 Mart 1976’dan itibaren TKP ve BDH süreçlerinde birlikte mücadele ettikleri herkesi, TDP çatısı altında örgütlenmeye çağırdı.

Tak