“TÜRKİYE’NİN BİZE VERDİĞİ DESTEK MASADA ELİMİZİ ÇOK GÜÇLENDİRİYOR”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami,Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun müzakere sürecinin devamına güçlü destek verdiğini ifade ederek,

NAMİ: “TÜRKİYE’NİN BİZE VERDİĞİ DESTEK MASADA ELİMİZİ ÇOK GÜÇLENDİRİYOR”

Dışişleri Bakanı Özdil Nami,Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun müzakere sürecinin devamına güçlü destek verdiğini ifade ederek, “Türkiye’nin bize verdiği destek masada elimizi çok güçlendiriyor” dedi.

Özdil Nami, Davutoğlu’nun Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki temasları kapsamında verdiği mesajları ve Kıbrıs Konusu’nun bundan sonraki sürecini, değerlendirdi.

Nami, “Türkiye’nin bize verdiği destek yadsınamaz. Güney Komşularımız da aynı yapıcı tavrı göstermeli ve ortak açıklama konusu bir an önce neticelendirilmelidir” dedi.

Nami ortak açıklama konusunda “Ortak açıklamanın yakın olduğu düşüncesindeyiz, ancak Rum tarafının olumsuz açıklamaları gelmeye devam ediyor. Yapılan çalışmalar ortak açıklamanın ileri boyuta taşınmasına yardımcı oldu. Hem Rum Liderin hem de Cumhurbaşkanı Eroğlu’nun temsilcilerinin yaptığı görüşmelerin önemli payı var” dedi
Mart ayı hedefleriyle ilgili de konuşan Nami, ortak açıklamayla ilgili çalışmaların beklenenden daha uzun sürdüğünü ifade ederek, Mart ayıyla ilgili sarkma olabileceğini kaydetti.

Bugüne kadarki süreçte çok önemli yakınlaşmalar elde edildiğini de söyleyen Nami, bundan sonraki süreçte açıkta kalan konular üzerine odaklanan bir süreç ve yoğunlaştırılmış müzakere sürecinin yaşanması halinde, yıllar değil aylarla ifade edilen bir süre içinde yeni bir kapsamlı çözüm planının ortaya çıkmasının mümkün olabileceğini belirtti.

Nami,  bu planın dışardan dayatılan bir plan değil Kıbrıslıların çözüm planı olacağını vurguladı.

Tak