TUTUKLU 24’E YÜKSELDİ

YDÜ’de, ülkücü öğrenciler ile doğu kökenli öğrenciler arasında meydana gelen kavganın ardından tutuklu sayısı arttı;

YDÜ’de, ülkücü öğrenciler ile doğu kökenli öğrenciler arasında meydana gelen kavganın ardından tutuklu sayısı arttı

Yakın Doğu Üniversitesi’nde 7 Nisan tarihinde doğu kökenli öğrenciler ile ülkücü öğrenciler arasında çıkan kavgada araçlara hasar veren, darp olayına karışan, okulun camlarını kıran ve ayaklanmaya katıldıkları tespit edilen 16 öğrencinin ardından yeni tutuklamalar gerçekleştirildi. Polis, olaylara karıştığını tespit ettiği sekiz öğrenciyi daha gözaltına aldı. Tutuklu sayısı 24’e yükselirken Dicbar Toprak, Taner Kartal, Bilal Açar, Derin Karadeniz, Murat Kılıç, Şahin Şer, İbrahim Halil Yavuz ve Yekta Burak Örühan dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, duruşmada soruşturmanın devam ettiğini, tutuklamaların devam edeceğini açıkladı.

SEKİZ ÖĞRENCİ DAHA TUTUKLANDI

Polis, zanlıların arkadaşlarının ülkücü öğrenciler tarafından darp edildiğini öne sürerek, ayaklandıklarını, ülkücü öğrencilere zarar vermek amacı ile yanlarına tecavüzkâr aletler aldıklarını söyledi. Zanlıların Yunus Yiğit, Ali Bektaş ve Mehmet Hikmet’i darp edip, onlara ait iki araca hasar verdiklerini açıklayan polis, olaylarda kullanılan tecavüzkâr aletlerin bir kısmının bulunduğunu, bir kısmının ise aranmakta olduğunu ifade etti. Polis, gözaltına alınan 8 zanlının soruşturma amaçlı 2 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Talebi değerlendiren mahkeme haklarında “Ayaklanma”, “Kanunsuz topluluk”, “Ciddi darp”, “Kasti hasar”, “Tecavüzkâr alet taşıma” suçlarından dolayı soruşturma yürütülen zanlıların 2 gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi.

Star Kıbrıs