TUTUKSUZ YARGILANACAK!

Taşkıran tutuksuz yargılanacak!

Abbas ELMAS

Hırsızlık yapmak için girdiği komşusunun evinde suçüstü yakalanan Hüseyin Taşkıran isimli hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlanmasıyla dün yeniden yargı huzuruna çıkarılarak davaları görüşülünceye kadar teminata bağlandı.

Mahkemede yeminli şahadet vererek olayla ilgili bulguları aktaran Lefkoşa Polis Müdürlüğü Adli Şube’de görevli polis memuru Kazım Sevinç, zanlı Hüseyin Taşkıran’ın 2 Mart tarihinde Lefkoşa’da meydana gelen “ağır bir cürüm işlemek kastı ile ev açma” suçundan methaldar olduğunu söyledi.

Sevinç, zanlının söz konusu tarihte saat 13.30 sıralarında para sirkat etmek amacı ile Cahit Öztürk’ün ikametgahına Kuzey’e bakan penceresini hasarsız açarak içeriye girdiğini ve ev sakinleri tarafından suçüstü yakalandığını aktardı.

Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini dile getiren Kazım Sevinç, zanlı hakkında başlatılan polis soruşturmasının tamamlandığını ifade ederek, yargılanacağı güne kadar mahkemenin uygun göreceği teminat şartlarına bağlanmasını talep etti.

Huzurundaki şahadeti ve zanlının itirazı olmamasını dikkate alan Lefkoşa Kaza Mahkemesi Yargıcı Hale Ahmetraşit, zanlının davalarında hazır bulunmasını sağlamak adına yurt dışına çıkışının yasaklanmasını, haftada 2 gün en yakın polis karakoluna İspat-I Vücut yapması ve KKTC vatandaşı muteber bir kişinin 40 bin TL’lik kefalet senedi imzalaması şartı ile tutuksuz yargılanmasını emretti.