UBP GÜZELYURT İLÇE BAŞKANI DÜRÜST BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst, Güzelyurt bölgesinin en önemli ekonomik kaynağı olan narenciyenin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu ileri sürerek...

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Güzelyurt İlçe Başkanı Kemal Dürüst, Güzelyurt bölgesinin en önemli ekonomik kaynağı olan narenciyenin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu ileri sürerek, Hükümet’in aldığı kararlarla sektörü bitirme noktasına getirdiğini iddia etti.

Dürüst, bugün,  UBP Güzelyurt İlçe Binası’nda narenciye sektöründeki sıkıntılara dikkat çekmek amacıyla düzenlediği basın toplantısında, UBP Güzelyurt milletvekili Ali Pilli ile narenciye sektör temsilcileri hazır bulundu. 
Kemal Dürüst, Güzelyurt İlçesi’nin en önemli ekonomik kaynağı olan narenciyenin ciddi sıkıntılar içerisinde olduğunu belirterek, Hükümet’i sektöre sahip çıkmaya çağırdı.

Tüm sıkıntılara rağmen narenciyenin ihracatta birinci sırada yer almasının üreticilerin özverili çalışmalarından kaynaklandığını kaydeden Dürüst, zamların üreticilerin belini büktüğünü, Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin hala yapılmadığını, kamyoncuların işsiz, kontraktörlerin borç batağında olduğunu savundu.

“KISA, ORTA VE UZUN VADELİ ÖNLEMLERİ…”

UBP milletvekili Ali Pilli de basın toplantısındaki konuşmasında narenciyeyi yan sektörleriyle birlikte çalışan bir çark olarak düşünülmesi gerektiğine işaret ederek, konuyla ilgili bir kriz masası oluşturulup, kısa, orta ve uzun vadeli önlemleri içeren master plan hazırlanmasını istedi.

Basın toplantısında narenciye sektöründe örgütlü kesimlerden temsilciler de söz alarak, sulama, elektrik, Cypfrufex, zamlar ve pazarlamayla ilgili sıkıntılarını anlatarak, sorunlarına çözüm talep ettiler. 

TAK