UBP ŞEHİT AİLELERİ VE MALUL GAZİLER DERNEĞİ’Nİ ZİYARET ETTİ

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve bazı UBP Milletvekilleri, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve bazı UBP Milletvekilleri, 21-25 Aralık Mücadele ve Şehitler Haftası dolayısıyla Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Ertan Ersan Başkanlığı’ndaki Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği üyeleri tarafından karşılanan UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün’e Genel Sekreter Sunat Atun ile milletvekilleri Tahsin Ertuğruloğlu, Ersin Tatar ve Faiz Sucuoğlu eşlik etti.

UBP heyeti, dernek binasını gezdi ve ardından da şehitlerin huzurunda 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan, aradan yıllar geçmesine rağmen Kıbrıs Türküne yapılanları unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını kaydetti.

Müze hakkında bilgiler veren Ersan, Dernek olarak Rumlarla iç içe yaşamak istemediklerini bir kez daha vurgulamak istediklerini söyledi.

Hükümetin yaptığı zamlardan şehit ailelerinin de çok etkilendiğini dile getiren Ersan, “Bir şehit ebeveyni ayda yaklaşık 900 TL para alıyor. Bunun en az 400-500 TL’si ilaç parasıdır. Bu insanlar nasıl geçinecek” şeklinde konuştu.

Ana muhalefet partisi olan UBP’den yardım isteyen Ersan, hayat pahalılığının altından kalkılamayacağını buna en yakın bir zamanda çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

ÖZGÜRGÜN

UBP Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün de, mücadelenin 50. yılını çok önemsediklerini belirterek, “Geçmişi, bugünü ve geleceği görmemiz için buraya bakılması yeterli olacaktır” dedi.

Kıbrıs Türk halkının verdiği mücadelede kanları ve canları pahasına ülkeyi koruyanların unutulmadığını dile getiren Özgürgün, Kıbrıs’ta yapılacak bir anlaşmada iki kesimlilik ve egemenliğin önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu görüşme sürecinde tam olarak desteklediklerini belirten Özgürgün, arada çatlak seslerin olduğunu bunlarında belirli çevrelerin güdümüyle hareket ettiklerinin bilindiğini kaydetti.

“Hükümetin, beceriksizlik, iş bilmezlik ve plansızlık içerisinde attığı adımlar bu korkunç tabloyu meydana çıkardı” şeklinde konuşan Özgürgün, Türkiye’nin her dönemde çok ciddi katkılar yaptığını da anlatarak, Türkiye Cumhuriyeti’nin gerek altyapı gerekse yatırımlarla ilgili birçok projeye imza attığını fakat bunları hükümetin algılama sorunu olduğunu savundu.

TAK