UEFA ŞOKU!

Beşiktaş ve Trabzon Spor...

UEFA şoku! Beşiktaş, Trabzonspor ve üç kulüp daha tehlike altında

TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in isim vermeden 'UEFA lisansları tehlikede' dediği üç kulübün Beşiktaş, Gaziantepspor ve Mersin İdman Yurdu olduğu iddia edildi. Bu kulüplerin yanı sıra, Trabzonspor ve Başakşehirspor da çeşitli gerekçelerle UEFA kıskacı altında bulunuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören'in, "3 Temmuz sürecinden daha tehlikeli bir süreç bizi bekliyor. O da mali kriterler. Bazı kulüplerimizin UEFA lisansı tehlikede. UEFA çarşamba günü kararını verecek" açıklaması gündeme bomba gibi düştü. Başkan Demirören'in işaret ettiği UEFA lisansı alamayacak ve tehlikede olan kulüplerin Beşiktaş, Gaziantep ve Mersin İdman Yurdu olduğu ortaya çıktı...

Son yıllardaki mali sıkıntılar nedeniyle 2015-2016 UEFA Kulüp Lisansı konusunda gözaltına alınan ve bu nedenle UEFA Kulüp lisans kontrol komitesi tarafından "yerinde inceleme yapılmasına" karar verilen ardından UEFA ile yapılandırma anlaşması imzalayan Beşiktaş'ın çarşamba gününe kadar eksiklerini gidermesi gerektiği belirtildi.

Beşiktaş'ın UEFA'nın istediği bu belgeyi gönderememesi halinde yeni sezonda Avrupa kupalarına alınmama tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı öğrenildi.

RUBİN KAZAN'A YAPILAN GEÇ ÖDEME!
Mali sıkıntılar nedeniyle UEFA tarafından yerinde incelenmesine karar verilen ve ardından UEFA ile taahütlü - yapılandırma anlaşması imzalayarak "oh" çeken Beşiktaş'ın henüz 2015-2016 UEFA kulüp lisansı konusunda tehlikeyi atlamadığı ifade edildi.

Siyah-beyazlıların Gökhan Töre'den dolayı Rubin Kazan kulübüne olan ve 31 Mart 2015 tarihinden önce ödemesi gereken yaklaşık 900 bin euroluk bonservis bedelini (taksidini) 31 Mart 2015 tarihinden sonra ödediği ve bu nedenle UEFA lisansı konusunda sıkıntıda olduğu iddia edildi.