ÜLKEDE YASAL BAĞI YOK

Hasan Maraşlı’nın yaşamını yitirdiği ölümlü kazada, kusurlu bulundu.

Hasan Maraşlı’nın ölümüyle sonuçlanan trafik kazasında kusurlu olduğu iddiasıyla tutuklanan Atıf Sunar, cezaevine gönderildi

 Hüseyin ÇİÇEK

İskele-Ercan anayolu üzerinde, geçtiğimiz hafta Perşembe akşamı meydana gelen ve 60 yaşındaki Hasan Maraşlı’nın yaşamını yitirdiği ölümlü kazada, kusurlu bulunan araç sürücüsü Atıf Sunar, dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemeye meseleyi aktaran Trafik Şubesi’nde görevli polis müfettiş muavini Ertaç Ercan, zanlının, 26 Nisan 2018 tarihinde, saat 19.30 sıralarında, Ercan-İskele anayolu üzerinde, yönetimindeki araç ile sağ şeride geçerek, Hasan Maraşlı’nın aracı ile yüz yüze çarpışarak ölümle neticelenen bir trafik kazasına neden olduğunu anımsattı.

Zanlının soruşturmaya müdahale edemeyecek pozisyonda olduğunu bildiren Ercan, KKTC’de hiçbir yasal bağı bulunmayan zanlının Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Gökhan Asafoğulları, zanlının, davaları görüşülünceye ve her halükarda 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesine emir verdi, Yargıç, ayrıca zanlının, sürüş ehliyetinin, dava sonuçlanıncaya kadar iptal edilmesine emir verdi.

Kaynak: Diyalog Gazetesi