“ÜLKENİN UBP HESAPLAŞMALARINA MAHKUM EDİLMESİ KABUL EDİLEMEZ”

Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP), ülkede çözüm bekleyen yığınla sorun bulunduğunu ancak ülkenin; UBP’nin, hesaplaşmalarına mahkum edildiğini iddia ederek, bunun kabul edilmez olduğunu savundu.

BKP Örgüt Sekreteri Abdullah Korkmazhan yaptığı yazılı açıklamada, ülkede yaşanan sorunlara çözüm üretecek hükümet veya yönetim bulunmadığını öne sürdü. Korkmazhan, artan hayat pahalılığı karşısında asgari ücretin çok düşük kaldığını, devlet hastanelerinde ilaç olmadığını ve gerekli sağlık hizmetlerinin verilemediğini, LTB’nin battığını, Lefkoşa’nın belli bölgelerinde çöplerin halen durduğunu, denetim olmadığı için kimyasal ilaç içeren ve kansere yol açan sebze, meyve ve diğer gıda ürünlerinin sofralara kadar geldiğini, kanser ve diğer ölümcül hastalıkların arttığını, trafikte her geçen gün yeni hayatların kaybedildiğini, polisiye olayların arttığını iddia etti. 

En önemlisi Kıbrıs sorununun çözümü konusunda hiçbir ilerleme olmadığını belirten Korkmazhan, “Ülkeye tam anlamı ile kaos hakim. Bütün bu sorunlar yokmuş gibi her gün UBP’yi oluşturanların hesaplaşmaları ile yatıp kalkıyoruz” görüşünü öne sürdü.

 

Kaynak: TAK