ÜSTEL: “ARAÇLAR SAHİLLERDEKİ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRACAK”

SAHİLLERİN TEMİZLENMESİ AMACIYLA 2 ADET ÇOK YÖNLÜ ARAÇ ALINDI

ARAÇLARLA SAHİLLERDEKİ TÜM KİRLİ MADDELER TEMİZLENEBİLECEK

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Çevre Koruma Dairesi, TC Yardım Heyeti’nin katkılarıyla sahillerin temizlenmesi amacıyla 2 adet çok yönlü araç aldı.

Bakanlık’tan yapılan açıklamaya göre, “Cherrington 5000 tipi Kum- Toprak Temizleme ve Eleme Makinesi” olarak adlandırılan bu araçlar sahildeki tüm kirli maddeleri temizleme işlevini gerçekleştiriyor.

Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, Karşıyaka- Güzelyalı bölgesinde yapılan tören ile aracı Lapta Belediyesi’nin himayesine verdi.
Girne bölgesi belediyelerin de sahil temizliğinde kullanabileceği  araç kumsalların temizlenmesi  amacıyla kullanılacak.

Yosunları, tehlikeli dal parçalarını, tıbbi atıkları, camları, taşları, çöpleri, hayvan pisliklerini, sigara izmaritlerini ve sahildeki istenmeyen benzeri maddeleri temizleyerek tesviye eden araç  kumu düzelterek güzel bir görünüm de sağlıyor.

Daha uzun vadede daha kalıcı çözüm olması amacıyla alınan bu araçlar Kuzey Kıbrıs’ın tüm sahillerinin temizlenmesinde kullanılacak.

Diğer araç ise önümüzdeki hafta yapılacak törenle İskele Kaymakamlığı’nın himayesine verilecek.

ÜSTEL: “ARAÇLAR SAHİLLERDEKİ KİRLİLİĞİ ORTADAN KALDIRACAK”

Karşıyaka’da yapılan törende konuşan Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, yaz aylarının yanaşmasıyla birlikte sahillerin temizlenmesi için ihaleye çıktıklarını ve iki tane araç aldıklarını söyledi.Alınan araçların sahillerdeki kötü görüntüleri ortadan kaldıracağını da vurgulayan Üstel, bu araçların çok yönlü özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Üstel, “Çevre konusunda kolları sıvadık. Geçtiğimiz günlerde bir temizlik seferberliği başlatarak ülkenin genelinde bulunan çöpleri oradan kaldırmak için çalışıyoruz. Çevre Yasası kapsamında çevreyi kirleten kişilere de gerekli uyarıları yaparak, suç işleyenlere cezai yaptırım uyguluyoruz” diye konuştu.

NAMSOY: “BU YAZ DAHA TEMİZ VE DAHA SAĞLIKLI BİR SEZON GEÇİRECEĞİZ”

Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy ise konuşmasında, Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel’e çevreye gösterdiği duyarlılıktan dolayı teşekkür etti.

Sahillerin temizlenmesi sorununu daha önceleri belediye personelinin özverili çalışmasıyla çözmeye çalıştıklarını söyleyen Namsoy, artık modern araçların yardımıyla daha temiz bir sahil yaratacaklarını kaydetti.
Girne sahillerini temizlemek için ihtiyaç duyan belediyelerin de bu aracı kullanabileceğini söyleyen Namsoy, bu yaz daha temiz, daha sağlıklı bir sezon geçireceklerini vurguladı.

 

Kaynak: TAK