"UYGULAMA 6 AY SONRA AYVAYI YEDİĞİMİZİN RESMİDİR"

"Uygulama 6 ay sonra ayvayı yediğimizin resmidir"

 

Elektriğe gelen indirimle birlikte fiyatların otomatiğe bağlanması tedirginlik yarattı…

Kıbrıs Postası’na konuşan Genç İşadamları Başkanı Ceyhun Tunalı, “petrol-varil fiyatlarının bu seviyede ancak 5-6 ay süreceği belirtiliyor. Şimdi elektrikte fiyatın otomatiğe bağlandığı ifade edildi. İndirim oranları tartışılıyor ama asıl tehlike budur. Uygulama 6 ay sonra ayvayı yediğimizin resmidir” dedi.

Vatandaş, turizmci, sanayici ve sendikalarla birlikte eklektiğe yüzde 36’ya varan indirim İşadamlarını da memnun etmedi.

Öte yandan elektriğe gelen indirimle birlikte fiyatların otomatiğe bağlanması tedirginlik yarattı…

Kıbrıs Postası’na konuşan Genç İşadamları Başkanı Ceyhun Tunalı, “petrol-varil fiyatlarının bu seviyede ancak 5-6 ay süreceği belirtiliyor. Şimdi elektrikte fiyatın otomatiğe bağlandığı ifade ediliyor. İndirim oranları tartışılıyor ama asıl tehlike budur. Uygulama 6 ay sonra ayvayı yediğimizin resmidir” dedi.

İşadamları Derneği Başkanı Metin Şadi ise, eklektiğe gelen indirimin değerlendirilirken dünya petrol fiyatlarının dikkate alındığını bunun bir argüman olarak dillendirildiğini ancak ülkemizde her iş ve konuda olduğu gibi dünyadan kopuk olmamız nedeniyle kıyas yapılamadığını söyledi.

Şadi, elektrik Kurumuna bir 6 ay daha verilmesi gerektiğini, düzeleceğine inandığını da sözlerine ekledi.

Şadi: “Elektrikte indirim klasik bir replika…”

Kıbrıs Postası’na elektrik tarifesine gelen indirimi değerlendiren Metin Şadi şöyle konuştu;

“Dünyadan kopuk bir ülkede yaşadığımızı unutmayalım. Dolayısıyla her konuda olduğu gibi bu konuda da dünyadan kopuğuz… Havayolumuz yok, bütçemiz yok. Dolayısıyla bu indirim de bunun klasik bir replikasıdır. Daha da düşmesi gerekirdi bana göre çünkü petrol fiyatları ortada… Dünyanın en pahalı elektriğini kullandığımı ortadadır ancak biz dünyadan kopuk olduğumuz için bir ölçü olarak kıyaslayamıyoruz. 

Ancak şunu da söylemeliyim ki maalesef geçmişten bugüne elektrik kurumu bu ülkede bir şekilde zorla kötü yönetim eliyle bataklığa itilmiştir. KIB-TEK bir şekilde bu yolundan çıkmak mecburiyetinde… O denli borçlandırıldı ki bu kurum… Siyasilerin KIB-TEK’i anlayabileceğini tahmin etmiyorum…

Elektrikte indirimlerin gerçekleşmesi şarttır. Elektrik Kurumuna bence bir 6 ay daha vermek lazım ondan sonra hesap sormak lazım. Ben sistemin bir süre daha verilirse düzelebileceğine inanıyorum…”

Tunalı: “Fiyatı otomatiğe bağlama tehlikeli. 6 ay sonra ayvayı yediğimizin resmidir”

Kuzey Kıbrıs Genç İş Adamları Derneği (GİAD) Başkanı Ceyhun Tunalı ise, asıl tehlikenin indirimle birlikte fiyatların otomatiğe bağlanması olduğuna dikkat çekti.

“Bu otomatik 6 ay sonra ayvayı yediğimizin resmidir” diyen Tunalı şöyle dedi; “Bir yandan memnuniyet verse de neticede indirimin vatandaşa yansıdığı miktarın düşük olması büyük bir tepki nedeni…

Bir manada hükümetin halkla dalga geçmesidir söz konusu olan.

Ayrıca indirimle birlikte fiyatların bundan sonra otomatiğe bağlandığı da ifade ediliyor. En tehlikeli durum budur. Çünkü petrol-varil fiyatlarının bu seviyede en çok 5-6 ay kadar setredeceği öngörülüyor. Öyle ise bu otomatik, 6 ay sonra ayvayı yediğimizin resmidir. Bunun konuşulması, irdelenmesi ve önlem alınması gerekir. Yani petrol-varil fiyatları artarsa ne olacak?”