YDÜ, ENGELSİZ BİLİŞİM ÖZEL HİZMET ÖDÜLÜ ALDI

Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım temalı konferansta Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü Yakın Doğu Üniversitesi’ne verildi.

Türkiye Cumhuriyeti Engelsiz Bilişim Platformu tarafından Dokuz Eylül Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” temalı konferansta Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülü Yakın Doğu Üniversitesi’ne verildi.

YDÜ Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Uluslararası Engelsiz Bilişim 2014 konferansı, 23-25 Eylül tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi ev sahipliğinde “Bilişim Teknolojilerinde Evrensel Tasarım” temasıyla gerçekleştiriliyor.

Konferans’ta YDÜ’ye takdim edilen Engelsiz Bilişim Özel Hizmet Ödülünü, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Doç. Dr. İrfan Suat Günsel adına Toplumsal Araştırma ve Geliştirme Merkez Eşbaşkanı Doç. Dr. Zehra Altınay aldı.

Ödülü alırken bir konuşma yapan Doç. Dr. Zehra Altınay, Doç. Dr. İrfan Suat Günsel’in katkıları ile YDÜ’nün engelsiz bir Kıbrıs ve engelsiz bir dünya için başka ilklere de imza atacağını belirterek, engellilere duyarlı projelere devam edileceğini vurguladı.

Altınay, ödül töreni sonrasında yaptığı açıklamada ise, ödülün, YDÜ’nün teknolojik altyapısı ve akademik donanımı ile engellilere ve toplumsal duyarlılığa yönelik faaliyetler ve projelerle yaptığı öncülüğün bir tescili olduğunu belirtti.

TAK