“YENİ HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG)Başkanı Serdar Denktaş, Hürrem Tulga Başkanlığı’ndaki Esnaf ve Zanaatlarlar Odası heyetini kabul etti.

DENKTAŞ: “YENİ HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI BİR AN ÖNCE BAŞLAMALI”

TULGA: “YENİ HÜKÜMETİN HALKIN SESİNE VE BEKLENTİLERİNE KULAK VERMESİ GEREKİR”

Demokrat Parti Ulusal Güçler (DP-UG)Başkanı Serdar Denktaş, Hürrem Tulga Başkanlığı’ndaki Esnaf ve Zanaatlarlar Odası heyetini kabul etti.

Kabulde konuşan Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, 28 Temmuz Milletvekilliği Erken Genel Seçimi’nin ardından Oda Yönetim Kurulu üyelerinin bir araya gelip seçim sonuçlarını değerlendirdiklerine dikkat çekerek, Oda olarak sorumluluk anlayışı içerisinde siyasi partilere beklentilerini aktarmak istediklerini kaydetti.

Halkın geçmiş hükümete olan tepkisini sandıklara yansıttığını dile getiren Tulga, yeni kurulacak hükümetin halkın sesine ve beklentilerine kulak vermesi gerektiğini belirtti.

 Tüm siyasi partilerin zaman kaybetmeden masaya oturup görüşmelere başlaması gerektiğine de dikkat çeken Tulga, halkın talebinin ortada olduğunu yeni hükümetin kurulması yönündeki girişimlerin de hemen başlaması gerektiğini kaydetti.

DENKTAŞ

DP-UG Genel Başkanı Serdar Denktaş ise, halkın didişme istemediği mesajını almayanların da olduğunu söyleyerek, Ulusal Birlik Partisi’nden karşılarında bir muhatabın olmadığını, CTP-BG’nin  DP-UG’ye, DP-UG’nin de CTP-BG’ye mahkum edilmiş bir durumun ortaya çıktığını kaydetti.     

Tüm siyasi partilerin belli taahhütleri olduğunu, asgari konularda buluşulması konusunda gerekli görüşmelerin yapılması gerektiğini dile getiren Denktaş, zaman kaybı yaşamadan bir an önce görüşmelerin başlayıp yeni hükümetin kurulması gerektiğini belirtti.

Yeni hükümetin özellikle faiz yasası ve mazbatalarla ilgili sorunların çözümü yönünde ve siyasi partiler yasasını sağlıklı bir ortam içine sokması gerektiğine dikkat çeken Denktaş, hükümet kurma aşamasında ise siyasi partilerin gözdağı vererek değil, her partinin alternatifi olabileceğinin de göz önünde tutularak hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Esnaf ve Zanaatkarlar Odası’na gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür eden Denktaş, toplumun içinde bulunduğu sorunların çözümü için bir an önce yeni hükümet kurma çalışmalarının başlaması gerektiğini vurguladı.

TAK