YEŞİL DEĞİL ÇÖP ADA!

Yol kenarları hayvan leşi dolu

Meclis açılışı ile birlikte ülkedeki gidişatın her konuda iyi yönde çok hızlı bir şekilde geliştiğini iddia eden siyasilere, Lefkoşa – Girne yolunda kısa bir gezintiye çıkmalarını öneriyoruz.

Ülkenin adeta kanayan en büyük yarası haline gelen çevre kirliliği büyüyerek devam ediyor. Geçmiş yıllarda yeşil ada olarak anılan ülkemiz maalesef artık çöp ada olmuş durumda. Ülkenin her tarafı artık çöp yığınlarıyla doldu, eskiden sadece insanların görmediği yerleşim yerlerinin uzağında oluşan çöp yığınları artık her yanımızı sarmış durumda.

 

Çevre Dairesi üç maymunu oynuyor

Özellikle meclisin açılışı ile iktidar kanadından yapılan ve ülkenin her alandaki gidişatın büyük bir hızla iyiye doğru gittiği yönündeki açıklamaların sadece laftan ibaret olduğunu Lefkoşa – Girne yolunu görmeniz halinde hemen anlarsınız.

KKTC’nin en çok kullanılan yolu olan Lefkoşa – Girne anayolu kenarları şu anda adeta çöplük haline geldi. Sorumsuz insanlar tarafından yolun kenarlarına atılan her türlü pisliği bu yolun kenarında bulabilirsiniz. Çevre Dairesi’nin üç maymunu oynadığı, hiçbir önlem almadığı, hiçbir temizlik yapmadığı ülkede bu yolun da çöplüğe dönmesi normal.

 

Yol kenarları hayvan leşi dolu

Lefkoşa – Girne anayolu üzerinde her zaman trafiğe kurban giden birçok hayvan leşini görmeniz de mümkün. Yol kenarlarında trafiğe kurban giden bu hayvanların leşleri aylarca orada kalıp çürüyor, yani bu leşleri ne alan var ne de ilgilenen. Kısacası bunları yaparak salgın hastalıklara da adeta davetiye çıkarıyoruz.

 

Tilki de nasibini aldı

Bu arada Lefkoşa – Girne yolu üzerinde yol kenarında çürümeye terk edilen hayvan leşlerinden biri de ülkemizde yavaş yavaş nesli tükenmekte olan bir tilkiye aitti. Yoldan karşı karşıya geçmek isterken araba çarpması sonucu öldüğü görüntüsünden belli olan bu tilkiye ait leş artık kokmaya yüz tutmuş durumda.

Yeni Bakış