Yılbaşı organizasyonlarına sadece aşılı kişilerin katılımı ile düzenlenebilecek

Bulaşıcı Hastalıklar ÜStü Kurulu yeni açıkladığı kararlarda yılbaşı organizasyonlarına sadece aşılı kişilerin katılımı ile düzenlenebileceğini vurguladı.

Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi tarafından alınan yeni kararlar açıklandı.

Kararlar uyarınca, yeni açıklanan OMİCRON varyantı nedeni ile Botsawana, Eswatini, Lesotho, Mozambik, Namibia, Güney Afrika ve Zimbabve ülkelerinden gelen veya son 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat geçmişi olan kişilerin (KKTC vatandaşları hariç) ülkeye girişleri durduruldu.

KKTC vatandaşları ise bu ülkelerden gelmeleri veya son 14 gün içerisinde bu ülkelere seyahat geçmişleri olması halinde 14 günlük merkezi karantinada kalmaları koşulu ile ülkeye giriş yapabilecekler.

Yeni kararlara göre, hatırlatma dozu yapmayan kişiler, ülkeye girişlerde aşılı kişi ülke içerisinde aşısız kişi olarak değerlendirilecek ve Adapass sorgulamasında aşısız olarak işlem görecekler.

Ülke içerisinde de bugünden itibaren, Pfizer/Biontech,Astrazeneca, Moderna aşılarını yaptıran ve 2. Dozlarının üzerinden 6 ay geçen kişiler;Sinovac aşısını yaptıran ve 2. Dozlarının üzerinden 3 ay geçen kişiler ile tek doz Johnson and Johnson aşısı yaptıran ve üzerinden 3 ay geçen kişiler;3.Doz aşılarını yaptırmamaları halinde ülke içerisinde aşısız kişi olarak kabul edilerekAdapassları iptal edilecek. Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesi, yılbaşı organizasyonlarının sadece aşılı kişilerin katılımı ile düzenlenmesine de karar verdi.

Buna göre; yılbaşı organizasyonlarında açık ve kapalı alanların metrekare kurallarına uyularak kişi kabul edilecek, aşısız kişiler bu organizasyonlara katılmayacak.

Buna bağlı olarak okullarda, ofislerde ve devlet dairelerinde toplu yılbaşı organizasyonları düzenlenmeyecek.