YILMAZ: “TÜRK KÜLTÜRÜNDE ŞEHİTLER VE VATAN SEVGİSİ ÖNEMLİ”

Çetin Dizdaroğlu başkanlığındaki Bursa Muharip Gaziler Derneği Gemlik Şubesi heyeti, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

KONUK ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ARASINDA GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI VE KAYMAKAM DA VAR

Çetin Dizdaroğlu başkanlığındaki Bursa Muharip Gaziler Derneği Gemlik Şubesi heyeti, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Konuk heyette Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Başkan Yardımcısı Mehmet Çelik ve Gemlik Kaymakamı Cahit Işık da yer aldı.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ziyarette yaptığı konuşmada 1974 gazileri, kaymakam, belediye başkanı ve heyeti, dernekleri çatısı altında görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Rumlarla birlikte iç içe yaşamanın imkansız olduğunu kaydeden Ersan, Rumların Türkiye’den Rum kesimine maç yapmaya gelen takımlara ne yaptığının gayet açık şekilde ortada olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu’nu görüşme sürecinde desteklediklerini ve attığı her adımı yakından takip ettiklerini söyleyen Ersan, müzakereler sonucu Kıbrıs Türkü’nün benimsediği bir anlaşmaya varılması dileğinde bulundu.

YILMAZ: “TÜRK KÜLTÜRÜNDE ŞEHİTLER VE VATAN SEVGİSİ ÖNEMLİ”

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, 39 yıl önce Ada’ya barışı getiren gazileri getirdiklerini söyleyerek, Türk kültüründe şehitler ve vatan sevgisinin önemli olduğunu belirtti.

Sarıkamış’ta 90 bin, Çanakkale’de 250 bin ve Kıbrıs’ta da 1974’te birçok şehit verildiğini hatırlatan Yılmaz, şehitlere ve gazilere hizmet etmenin şeref olduğunu söyledi.

IŞIK: “HER ZİYARETTE FAKLI DUYGUSAL ANLAR”

Gemlik Kaymakamı Cahit Işık da 22 gazi ile Kıbrıs’a geldiklerini ve tarihi öneme sahip yerlere ziyaretler gerçekleştirdiklerini anlatarak, her ziyarette farklı duygusal anlar yaşandığını söyledi.

Geçmişi gençlere anlatmanın önemine de değinen Işık, Türkiye’nin haklı davasında her daim Kıbrıs Türkü’nün yanında olacağını da sözlerine ekledi.

Ziyarette karşılıklı bayrak ve hediye takdimleri de yapıldı.

TAK