YORGANCIOĞLU: “VATANDAŞLIKLARIN HESABINI SORACAĞIZ”

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun her hafta “onar yirmişer vatandaşlık dağıttığını ve Kıbrıs Türk halkın iradesini hiçe saydığını” iddia etti.

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Bakanlar Kurulu’nun her hafta “onar yirmişer vatandaşlık dağıttığını ve Kıbrıs Türk halkın iradesini hiçe saydığını” iddia ederek, usulsüzce dağıtıldığını savunduğu vatandaşlıkların hesabını göreve geldiklerinde UBP’den soracaklarını savundu. 

Yorgancıoğlu yazılı açıklamasında, hükümeti, Kıbrıs Türk halkının iradesini ayaklar altına almakla suçlayarak,  “Bugün Kıbrıs Türk halkı ne yazık ki büyük bir çöküş yaşamaktadır. Devletin en tepesinde süren kavga, kurumlarda yaşanan karmaşa, üretimden koparılan halkımızın geleceğini çalmakta, yok olmaya, tükenmeye götürmektedir. Önlerine konan her şeye evet diyen UBP Hükümeti, koltuklarda geçirecekleri süreleri uzatmak adına halkına ihanet üstüne ihanet etmektedir” iddiasında bulundu.
 
“HER YENİ VATANDAŞ BİRAZ DAHA FAKİRLİK ANLAMINA GELİYOR”

Vatandaşlıklar konusunda da hükümete bazı suçlamalarda bulunan ve hükümetin, denildiğini gibi bazı yerlere verilen “10 bin vatandaşlık” sözünü yıl sonuna kadar yayıp, usul usul tutmayı planladığını iddia eden Yorgancıoğlu, sosyal yatırım fonlarının da batırıldığını ve ülkede her yeni vatandaşın biraz daha fakirlik anlamına geldiğini öne sürdü.

Yorgancıoğlu, UBP’nin ülkeye verdiği zararın açıkça orta olduğunu belirterek, “Meclis’te sürdürdüğümüz mücadelemiz, kendileri tarafından yaratılan bu kokuşmuş siyaset zeminini değiştirmek ve halkımıza hak ettiği yaşamı vermektir. Kıbrıs Türk halkı Lefkoşa’dan ülkeye yayılacak bir ışık yakmıştır. Temiz siyaset, şeffaf ve proje üreten bir yönetim istediğini göstermiştir” dedi. 

Kaynak:TAK