YORGANCIOĞLU'NA AĞIR ELEŞTİRİ: DEVLET KURUMLARINA ZARARSIN!

YORGANCIOĞLU'NA AĞIR ELEŞTİRİ: DEVLET KURUMLARINA ZARARSIN!

Ana muhalefet Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun, “3 milyon TL’lik soygunla ilgili raporu bir gazeteyle paylaşmasının”, siyasi bir hareket olduğunu savundu.

Hüseyin Özgürgün, UBP Basın Birimi aracılığıyla yaptığı açıklamada,  “UBP halkımızın en çok güven duyduğu kurumların siyasi emellere kurban edilmesi girişimleri karşısında asla sessiz kalmayacaktır” dedi.

Yorgancıoğlu’nun davranışının “devlet kurumlarına zarar verdiğini” iddia eden Özgürgün, “Başbakanlık makamı, sorumluğundaki kurumlar arası yazışmaların medyaya servis edilmesi görevini üstlenemez hele de sadece partilerinin gazetesine kaynak olamaz” dedi.

Yorgancıoğlu’nun sorumluluğu hilafına siyasi hedefle davrandığını savunan Özgürgün, son bir yılda ülke ekonomisinin çarklarına çomak sokulduğunu, var olan sorunların yanında her alanda yeni sorunların ortaya çıktığını savundu.

Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan’ın yönetim zafiyeti olduğunu ve    devlet kurumlarına doğrudan zarar vermeyi sürdürdüğünü iddia etti.

Başbakan Yorgancıoğlu’nu, “Asgari ücretin henüz değiştirilememesi, çalışanları ve üreticileri eylem noktasına sürüklemek ve polis teşkilatının içini karıştırma girişiminde bulunmakla” suçlayan Özgürgün, hükümetin istifasının “gerçek gündem” olarak yerini koruduğunu savundu.

TAK