YURTDIŞINA ÇIKIŞI YASAKLANDI

Bellapais Manastırı’nın gişesinden yüklü miktarda bilet çalınmasıyla ilgili tutuklanan zanlı teminatla serbest kaldı

Bellapais Manastırı’nın güvenlik kamerası kırıldıktan sonra gişesinden bin 390 TL, 156 Euro nakit para ve bin 202 TL değerinde giriş biletinin çalınmasıyla ilgili üç günden beri poliste tutuklu bulunan zanlı Mustafa Toprak hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı.

Mahkeme, ileride yargılanacak zanlının, davalarında hazır olmasının sağlanması için teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla serbest bırakılmasına emir verdi.

Girne Kaza Mahkemesi’nde görülen teminat duruşmasında Savcı Özlem Tümer, polis memuru Kader Çamlıbelli’yi tanık olarak dinletti.

Polis memuru Kader Çamlıbelli, “Sirkat” ve “Kasti hasar” suçlarından methaldar olan zanlının ileride yargılanacağı davalarında hazır olmasının sağlanması için teminata bağlanmasını istedi.

Savcı Özlem Tümer, zanlının yurtdışına çıkışının yasaklanıp, seyahat belgelerine el konulmasına ve 5 bin TL nakit para yatırması şartıyla serbest bırakılmasını talep etti.

Avukat Derviş Akter’in tutukluluk süresine itiraz etmemesinin ardından Kıdemli Yargıç Talat Usar, zanlının talep edilen teminat şartlarını yerine getirmesi şartıyla davaları görülünceye kadar serbest bırakılmasına emir verdi.

Kıbrıs Gazetesi