1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SESLERİ DUYAN PANİK İÇERİSİNDE SOKAĞA FIRLADI!
SESLERİ DUYAN PANİK İÇERİSİNDE SOKAĞA FIRLADI!

SESLERİ DUYAN PANİK İÇERİSİNDE SOKAĞA FIRLADI!

Gerginliğin böylesi...

A+A-

 

CTP fena karıştı

CTP-BG’nin belediye başkanlığını kaybettiği Girne’de CTP-BG örgütü karıştı. Bir grup CTP-BG’li, ilçe başkanı ve yönetim kurulunun istifasını istedi

İSTİFALARI İSTENDİ: CTP-BG Girne Örgütü’nün yerel seçimlerin sonuçlarına yönelik yaptığı kitle toplantısında ipler gerildi. Kapıyı zorlayarak içeri giren bir grup CTP-BG’linin, ilçe başkanı ve yönetim kurulunun istifasını istediği öğrenildi

İKİ GENÇ ARASINDA TARTIŞMA: Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı ve CTP-BG Üyesi Salih Usar yaşanan gerginliğin sadece iki genç arasında olduğunu söyledi. Usar, bir grup CTP-BG’li tarafından ilçe yönetim kurulunun istifasının istendiğini doğruladı


29 Haziran’da gerçekleşen yerel seçimlerin ardından CTP-BG’nin belediye başkanlığını kaybettiği Girne’de CTP örgütü karıştı. Girne’de gerçekleşen genişletilmiş kitle toplantısında bir grup CTP-BG’linin kapıyı zorlayarak içeri girdiği ve Girne İlçe Başkanı ve Yönetim Kurulu’nun istifasını istediği öğrenildi.

Basının dışarı çıkarıldığı CTP-BG Girne İlçe Binası’ndan yükselen tartışma sesleri sokaktan duyuldu. Ne basın ne de polis ilçe binasına alınmadı.

Esnaf dışarı fırladı…
Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler Girne İlçe Binası’ndan gelen sesleri duyan esnaf panik içersinde dükkanından sokağa fırladı. Ne olup bittiğini merak eden esnaf, basın mensuplarından ve polisten bilgi edinmeye çalıştı.

Usar: İki genç arasında tartışma yaşandı
Bayındırlık ve Ulaştırma eski Bakanı ve CTP-BG üyesi Salih Usar basına yaptığı açıklamada yaşanan tartışmanın sadece iki genç arasında yaşanan bir tartışma olduğunu söyledi. Usar, Girne İlçesi’nin genişletilmiş kitle toplantısı düzenleyip seçim sonuçlarını değerlendirdiği ve her seçim sonrası da bu değerlendirmenin yapıldığını kaydetti. Toplantı da herhangi bir tartışma yaşanmadığını belirten Usar şu şekilde konuştu:
“Sümer Aygın’ın kaybetmesinin nedeni DP-UG ve UBP’nin Girne’de ortak çalışmasıdır. DP-UG adayı Girne’de yüzde 6’nın altında oy almıştır. DP-UG’nin oyu Girne’de yüzde 6’nın üstündedir. Eğer bu oylar CTP-BG’ye gelmiş olsa kazanan Sümer Aygın olurdu. Bugün yapılan toplantı da da gerekli değerlendirmeler yapıldı. Birçok söylenti var. Gerekli araştırmalar yapılacak. Eğer yanlış adımlar varsa onlar partinin yetkili organları tarafından değerlendirilecek.”

“İlçe yönetiminin istifasını isteyenler oldu”
Usar, bir grup CTP-BG’linin Girne İlçe Başkanı ve Girne İlçe Yönetimi’nin istifasını istediğini doğruladı. Bu kişilerin ilçe yönetimini yeterli eforu ortaya koymamakla suçladığını ifade eden Usar, bu durumun partinin yetkili organlarında değerlendirileceğini belirtti.

“Bazı rahatsızlıkların olduğu ortada”
Bir basın mensubunun “Geçen yıl yapılan genel seçimde Girne ve Mağusa’da yaşanların rövanşımı” sorusu üzerine “Elimizde kesin bir bulgu yok. Ancak bazı rahatsızlıkların olduğu ortadır” yanıtını veren Usar şu şekilde konuştu:
“Bazı rahatsızlıkların yaşandığı ortadadır. Ancak bu konu ile ilgili elimde bir bulgu yok. Hiçbir parti üyesinin kendi adayı varken başka bir partinin adayına oy verdiğini düşünmek bile istemiyorum.”

 

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.