1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. SESSİZLİĞİNİ LOGOSUZ İLANLA BOZDU
SESSİZLİĞİNİ LOGOSUZ İLANLA BOZDU

SESSİZLİĞİNİ LOGOSUZ İLANLA BOZDU

Alkol üreticilerinin son reklamları

A+A-

Alkol kullanımına ciddi yasaklar getiren torba kanun teklifinin önceki gün TBMM Genel Kurulu'nda kabulünden sonra bira üreticisi Efes Pilsen uzun süredir devam eden sessizliğini bozarak dün gazete ilanlarına 'markasız' çıktı.

Tam sayfa olarak verilen ilanlarda, Efes'in markası kaldırılmış klasik bira şişesinin fotoğrafı tek başına gösterilerek, "44 yıldır aynı masada, aynı muhabbette, aynı duygularla beraberiz. Biz bizi görmesek de tanır, görmesek de biliriz" ifadesi dikkat çekti.

Gazetelere verilen ilanı Efes'in reklam ajansı TBWA/İstanbul hazırladı.Efes Pilsen'in gazetelere verdiği 'markasız' ilanın, Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinde kullanıcılar tarafından sıkça paylaşılması dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaklaşık bir ay önce gündeme getirdiği 'Milli içkimiz ayrandır' açıklamasının getirdiği tartışmaların ardından alkol kullanımına yönelik kabul edilen kanun teklifi en çok Anadolu Efes'i vurmuş ve şirketin Borsa İstanbul'da piyasa değeri 1.2 milyar dolar erimişti.

ALKOL ÜRETİCİLERİNİN SON REKLAMLARI
Alkol üreticileri, alkol kullanımına yönelik kabul edilen kanunun Resmi Gazete'de yayınlanmasına kadar, yazılı yayınlara ilan verebilecekler. Yeni yasadaki "Alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak" maddesi nedeniyle ilanlara son verilecek.

Kaynak:Habertürk

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.